Hirdetés

Amerikában jelenleg azért gyűjtik az aláírásokat, hogy a különböző pusztító viharokat olyan személyekről nevezzék el, akik a médiában nyíltan tagadják a klímaváltozás jelenlétét.

1954 óta a nevezi el az extrém viharokat emberek után a Meteorológiai Világszervezet (WMO). Mostani kampányukban azt szeretnék elérni, hogy a hétköznapi nevek helyett olyan politikusokról és klímakutatókról kapják nevüket a romboló időjárási jelenségek, akik tagadják az ember okozta globális felmelegedést.

A tudományos kutatások és bizonyítékok már régóta megállapították, hogy a bolygónkra jellemző erőteljes időjárás változások, a szélsőséges jelenségek és erősödő viharok mind az emberi tevékenység következményei, ennek ellenére számos közszereplő és politikus igyekszik tagadni azt, és áthárítani a felelősséget a bolygó természetes változásaira.

Ha sikerül összegyűjteni november 30-ig a szükséges 25.000 aláírást, akkor megvalósul a kívánt terv, mely minden bizonnyal nagy port fog kavarni a médiában. Az alábbi videó már tartalmaz is pár olyan – egyelőre nem valós – híradást, melyben az említett személyekről nevezték el a viharokat és hurrikánokat. A hírforrás tisztajovo.hu mellett mi is kíváncsian várjuk a kampány kimenetelét!


 

Igen magas azon amerikai politikusok száma, akik kétségbe vonják a tudományosan igazolt klímaváltozást, és a velejáró következményeket. Éppen ezért Obama elnök júliusban kampányt indított az ilyen elméletek ellen, így a napokban különleges csomagot kaptak az amerikai Kongresszus klímaszkeptikus tagjai – részletet korábbi cikkünkben.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás