Hirdetés
Forrás: euronews

Sárral kenték be magukat az olasz klímaaktivisták tegnap Rómában az olasz törvényhozás felsőháza előtt. A Last Generation környezetvédő csoport tagjai így tiltakoztak a fosszilis tüzelőanyagok használata és az éghajlatváltozást előidéző emberi tevékenység ellen.

A demonstráció az Emilia Romagna tartományban történt áradást követően zajlott, ami a tüntetők szerint megjósolható volt.

Londonban a Shell olajóriás éves részvényesi közgyűlése előtt tiltakoztak a klímaaktivisták. A demonstrálók megpróbálták lerohanni a rendezvény színpadát is, komoly fennakadást okozva ezzel az eseményen.  “A Shell folytatja az új olaj- és gázmezők fúrását az Egyesült Királyságban és szerte a világon, így a Fülöp-szigeteken és a Niger-delta jelentős biodiverzitású régiójában. Saját belső anyagaik szerint is túllépjük a bolygó 1,5 fokos melegedését, ami az éghajlati katasztrófa és a kihalás felé visz.” – mondja Carina Manitius, a Fossil Free London tagja.

Svájcban több tucat demonstráló zavarta meg a genfi repülőtér forgalmát egy rövid időre, akik blokkolták az üzleti és magángépek gyártóinak itt zajló konferenciáját is. A rendőrök eltávolították őket az aktivistákat, köztük azokat is, akik a gépekhez kötözték magukat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás