A rovat kizárólagos támogatója
APA - MTI

Hektor, Stanislaus és három társa az osztrák államvasutak egyik mozdonyának vezetőfülkéjében teszi meg az utat Innsbruckból Bécsbe, ahol az állatorvosi klinikán vizsgálatnak vetik alá őket. Meg akarják tudni ugyanis, miért kopaszodnak újabban a tiroli sünök.

Bécsben orvosi konzílium próbál majd a nyomára bukkanni a rejtélynek. A sünök ugyanis hullatják tüskéjüket – és nem csak a hímek, mint a férfiak idővel a hajukat, de a nőstények is. “Már több mint ötezer sünt tartottam a kezemben, de ilyesmivel még életemben nem találkoztam” – jelentette ki Inge Welzig, a tiroli állatvédő egyesület képviselője. A sünök szabályos irokéz frizurát hordanak.

A tüskehullás okaként anyagcsere zavarra, hormonzavarra, vagy valamilyen parazita fertőzésre, esetleg valamilyen környezetszennyeződésből származó nyomelemre gyanakodnak az állatvédők. A sünök a tüskeveszteségtől eltekintve a legnagyobb egészségnek örvendenek és farkasétvágyról tesznek tanúságot.

A kopaszodás hátráltatja az állatok szaporodását is, mivel egy tüskés és egy kopasz példány találkozása egyiküknek meglehetősen kínos élményt jelenthet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás