A rovat kizárólagos támogatója

Nagy István agrárminiszter 2021 július 6-án a Pesti Vigadóban adta át a Pro Silva Hungariae Díjat, a Nadler Herbert Díjat, a Pro Natura Díjat, a Pro Natura Emlékplakettet, Környezetünkért Díjat, a Környezetünkért Emlékplakettet, Zöld Toll Díjat, az Életfa Emlékplakett Arany, Ezüst, és Bronz fokozatát, ill. az ezekhez kapcsolódó Miniszteri Elismerő Okleveleket.

Az Erdők Világnapja, március 21-e alkalmából  Dr. Nagy István miniszter úr a Pro Silva Hungariae Díjat adományozta  

 1. Duska József a MEGOSZ ügyvezető elnöke részére, a magán erdőgazdálkodás támogatása terén elért több évtizedes példamutató munkásságáért. 
 1. Péterfalvi József Ede a Soproni Egyetem egyetemi docense részére, az erdőfeltárás és az erdészeti útépítés területén végzett több évtizedes magas színvonalú oktató és fejlesztő munkája elismeréseként. 
 1. Raszler József a Nemzeti Földügyi Központ, Erdészeti Főosztályának erdőtervezője részére, erdőtervezőként, erdőfelügyelőként és vezetőként kifejtett több évtizedes áldozatos, elhivatott és példamutató tevékenységéért.
 1. Szepesi András az Agrárminisztérium okleveles erdőmérnöke, szakmai főtanácsadója részére, az erdészeti monitoring kialakítás, az erdészeti politika, jogszabályalkotás és nemzetközi szakmai tevékenységéért valamint az üzemeltetés terén végzett több évtizedes munkájáért.
 1. Wisnovszky Károly a Nemzeti Földügyi Központ okleveles erdőmérnöke, elnöki főtanácsadója részére, a magyar erdőrendezés terén végzett tevékenységéért valamint az erdészeti szakigazgatásban betöltött több évtizedes vezetői, szakmai munkájáért. 

Dr. Nagy István miniszter úr a Nadler Herbert Díjat adományozta

 1. Bubán István a Pilisi Parkerdő Zrt. kerületvezető erdésze – vadásza részére, a vadgazdálkodás területén és hivatásos vadászként végzett példamutató munkájáért.
 1. Guzsik Alfréd az Ipoly Erdő Zrt. fővadásza részére, a magyar, különösen a börzsönyi és a cserháti vadgazdálkodás érdekében végzett négy évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai munkájáért.
 1. Nagy István az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetének szakmai tanácsadója részére, a több mint négy évtizedes megyei fővadászi munkájáért valamint a vadászat és a vadgazdálkodás területén végzett kimagasló színvonalú tevékenységéért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 1. Ágoston Gyula az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat erdészeti ágazatvezetője részére, a természetszerű magán erdőgazdálkodás érdekében, az erdőtelepítés terén végzett több évtizedes kimagasló szakmai munkásságáért.
 1. Bárány László a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészet kerületvezető erdésze részére, a négy évtizedes kerületvezető erdészi munkájáért, az alföldi erdők érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.
 2. Demjén Béla az Északerdő Zrt. Sajóvölgyi Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze részére, az erdőgazdálkodási és a természetvédelmi célok együttes érvényesülése érdekében végzett több mint négy évtizedes kiemelkedő munkájáért.
 1. Erdősi Gyula a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze részére, a több mint három évtizedes az erdőgazdálkodásban, a Desedai Arborétum és Parkerdő szolgálatában végzett áldozatos, példamutató szakmai munkájáért.
 2. Farkas Pál Gábor az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács ügyvezetője részére, a hazai erdészeti csemetekertek ágazati szakmai képviseletében kifejezett munkájáért, az ágazat nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztéséért, innovatív tevékenységéért.
 3. Ficzere Mónika az Egererdő Zrt. kerületvezető erdésze részére, a Pétervásárai Erdészet területén végzett több évtizedes lelkiismeretes szakmai és közjóléti munkájáért.
 1. Gál Sándor a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, az erdőgazdálkodás terén végzett kiváló munkájáért, közösségépítő tevékenységéért.
 1. Gyenge Álmos a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Soproni Erdészet kerületvezető erdésze részére, a több évtizedes az erdészet és erdőgazdálkodás terén végzett példamutató szakmai és aktív közösségi munkájáért.
 1. Kovács Zoltánné a Bakonyerdő Zrt. gazdasági vezérigazgató helyettese részére, a BEFAG Parkett Kft. alapítása során a gazdasági tevékenységek területén végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.
 1. Lázár Tamás a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészet erdőgondnoka részére, a Hetvehelyi gondnokságban lévő Erdő Háza Ökoközpont létrehozásában, valamint az inváziós növényfajok visszaszorításában végzett munkájáért.
 1. Nagy Károly József az Egererdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője, erdőmérnöke részére, a több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes erdészeti és vadászati szakmai munkájáért.
 1. Pallagi Frigyes László az Északi Agrárszakképzési Centrum, Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója részére, a magyar erdőgazdálkodás terén elért kimagasló szakmai eredményeiért, kiemelkedő szaktanári, szakoktatói tevékenységéért nyugdíjba vonulása alkalmából.
 1. Pintér Ottó a Mecsekerdő Zrt. Központ termelési vezérigazgató-helyettese részére, a társaság termeléssel összefüggő komplex tevékenységének kiemelkedő irányításáért, innovatív vezetői tevékenységéért.
 1. Szabó Péter a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére, a Budakeszi Vadaspark vezetőjeként elért kimagasló, példaértékű eredményeinek elismeréseként.
 1. Varga László a VADEX Mezőföldi Zrt. üzemvezetője részére, a VADEX Mezőföldi Zrt. dolgozójaként és vezetőjeként végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért valamint a magyar vadhús európai sikereinek elérése terén végzett tevékenységéért.

 A Föld Napja, április 22-e alkalmából  Dr. Nagy István miniszter úr a Pro Natura Díjat adományozta 

Farkas István Pro Natura díjas, és mellényben Nagy István miniszter
 1. Bánfi Péter a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság általános igazgatóhelyettese részére, a Körös-Maros Nemzeti Park élőhely-rekonstrukciós tevékenységének végrehajtásáért valamint a hazai természetvédelem érdekében végzett több évtizedes kitartó szakmai munkájáért.
 1. Farkas István Tamás a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke részére, két évtizedes a hazai zöld civil mozgalomban végzett tevékenységéért valamint a környezet- és természetvédő szervezetek összefogása, fejlesztése terén elért érdemeiért.
 1. Gilly Zsolt László a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési osztályvezetője részére,  (NYITÓKÉPEN) a több évtizedes a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságán végzett környezeti nevelési, szemléletformálási és ökoturisztikai fejlesztő tevékenységéért.

  Hallgassa meg podcastunkat Gilly Zsolttal, a kiskunsági Pro Natura díjas környezeti nevelőjével>>>

  Gilly Zsolt (balra) Pro Natura díj, Biró Csaba Pro Natura Emlékplakett, és Klucsai Dávid Miniszteri Elismerő Oklevél
 1. Gyurácz József az ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely főiskolai tanára, tanszékvezetője részére, a biológus- tudós- tanár pedagógusgenerációk magas színvonalú képzésében elért elévülhetetlen tevékenységéért, a madárökológiában elért tudományos eredményeiért.
 1. Tóth László a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője részére, a természetvédelem terén nyújtott sokrétű, kimagasló tevékenységéért, a Dél-Hevesi Tájegység munkájának példaszerű irányításáért.

Dr. Nagy István miniszter úr a Pro Natura Emlékplakettet adományozta

 1. Alois Lang a Nationalpark Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park ökoturisztikai vezetője részére, a magyar-osztrák természetvédelmi kapcsolatok fejlesztésében, a közös nemzeti park sikerei érdekében végzett közel három évtizedes önzetlen munkájáért, idei nyugdíjba vonulásának alkalmából.
 1. Bartók Katalin az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közönségszolgálati munkatársa részére, az Információs Iroda működését segítő szervező valamint az Aggteleki-karszt értékeinek népszerűsítése terén végzett több évtizedes tevékenységéért.
 1. Bernáthné Szabó Gabriella a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Pályakezelési Osztály osztályvezetője részére, a Natura2000 fajok és élőhelyek, védett természeti értékek megóvása érdekében végzett magas színvonalú munkájáért, természetvédelmi pályázatok példaértékű koordinálásáért.
 1. Biró Csaba a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője részére, a több évtizedes a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságán végzett természetvédelmi célú térinformatikai fejlesztések terén végzett kiváló, innovatív szakmai munkájáért.
 1. Herczeg Ferenc a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, őrkerület-vezetője részére, a természeti értékek, kiemelten a madárvilág és az ártéri ligeterdők védelme, népszerűsítése érdekében végzett három évtizedes elhivatott munkájáért.
 1. Kulcsár Péter a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Mecsek tájegység, tájegységvezetője részére, a mecseki erdők védelme és megújítása érdekében végzett rendkívül lelkiismeretes, fegyelmezett és magas szakmai színvonalon végzett munkája elismeréseként.
 1. Nagy Lajos a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Természetmegőrzési Osztályának osztályvezetője részére, a több évtizedes a természetvédelmi munkában végzett fáradhatatlan közreműködéséért.
 1. Szmoradné Tóth Erika az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelési munkatársa részére, a környezeti nevelés és természetvédelmi szemléletformálás valamint az Aggteleki-karszt értékeinek népszerűsítése terén végzett tevékenységéért.
 1. Takáts Margit Éva a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott erdei iskola, oktatóközpont vezetője részére, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési tevékenységében végzett több évtizedes magas színvonalú, elkötelezett munkájáért valamint a királyréti Hiúz Ház oktatóközpont vezetéséért. 
Dr. Nagy István miniszter a Pro Natura Emlékplakettet adományozta Takács Margitnak.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 1. Csirmaz Imre a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság fővadásza, halászat-és vadászati csoportvezetője részére, a több mint két évtizedes az Igazgatóság különleges rendeltetésű vadászterületein a természetvédelmi célú vadgazdálkodásban valamint a Hortobágyi Öregtavak halászati hasznosításában végzett tevékenységéért.
 1. Csór Sándor a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője részére, a darányi borókás területén végzett vagyonkezelési feladatok, valamint a savanyú homoki gyepek legeltetéssel történő működtetésben végzett magas színvonalú szakmai munkájáért.
 1. Falucskai Gusztáv az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság gondnoka, telepvezetője részére, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságánál végzett két évtizedes áldozatkész munkájáért.
 1. Hegyi Tünde a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, főosztályvezetője részére, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság pénzügyi, gazdasági, számviteli, üzemeltetési feladatainak példaértékű irányításáért.
 1. Kedves Tamásné a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság pénzügyi és számviteli referense részére, a kiemelkedő színvonalú, szakszerűen végzett eszköz- és készletgazdálkodással, valamint erdőgazdálkodással kapcsolatos pénzügyi és számviteli tevékenységéért.
 1. Klucsai Dávid a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság állattenyésztési koordinációs szakreferense részére, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságán az őshonos állattartás, állattenyésztés terén végzett példamutató, kimagasló szakmai munkájáért.
 1. Kovács Dániel az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság projektmenedzsere részére, a természetvédelmi vagyonkezelés infrastrukturális fejlesztése terén végzett magas színvonalú, eredményes tevékenységéért.
 1. Kutschi Péter az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területfelügyelője részére, a Kőszegi Tájvédelmi Körzet gyepterületén végrehajtott élőhely-helyreállítás során elért elévülhetetlen érdemeiért.
 1. Molnár Miklós a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kerületvezető erdésze részére, a több mint négy évtizedes a Hortobágy térségben lévő erdőkerületekben végzett kiváló kerületvezető erdészi tevékenységéért.
 1. Nagy Zoltán Ferenc a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság gulyása, nyugalmazott állattenyésztője részére, a kardoskúti magyar szürkemarha és cigája juh törzstenyészeteinek fenntartása érdekében végzett közel két évtizedes, lelkiismeretes munkája elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából.
 1. Pétsch Nóra Ágota a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tájvédelmi referense részére, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természet megőrzési, tájvédelmi tevékenységében hosszú ideje végzett magas szakmai színvonalú, elkötelezett munkájáért.
 1. Soós Edina Tünde a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatói asszisztense, iratkezelője, iktatója részére, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatói asszisztense és iratkezelője az elektronikus iratkezelés megvalósítása kapcsán nyújtott kiemelkedő munkájáért.
 1. Tatai Sándor a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője részére, a veszélyeztetett fajok és a természetes élőhelyek megőrzése érdekében kifejtett két évtizedes eredményes munkájáért.
 1. Tóth Zsuzsanna a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bihari Madárvárta vezetője részére, a Bihari Madárvárta működtetése érdekében végzett másfél évtizedes, magas színvonalú ökoturisztikai munkája, a Bihari Táj Napja rendezvényeinek szervezésében nyújtott tevékenysége elismeréseként.
 1. Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítvány részére, a Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítványnak az Észak-Mezőföld, a Velencei-tó és a Zámolyi-medence térségében végzett aktív természet megőrzési, tájvédelmi és szemléletformálási tevékenységének elismeréseként. – a díjat az Alapítvány képviselője Kovács Gergely Károly veszi át.

A Környezetvédelmi Világnap, június 5-e alkalmából Dr. Nagy István miniszter úr a Környezetünkért Díjat adományozta

Éri Vilma Környezetünkért Díj 2021
 1. Éri Vilma a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. vezető tanúsítója részére, a környezetvédelem érdekében végzett több évtizedes tanácsadói munkásságáért, valamint a környezeti címkézés és tanúsítás terén nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítményéért.
 1. Fejes Lőrinc a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének szakaszmérnöke részére, a szervezetnél vezetőként végzett több évtizedes eredményes árvízvédelmi, vízrendezési, üzemelési és fenntartási munkásságáért.

Dr. Nagy István miniszter úr a Környezetünkért Emlékplakettet adományozta 

 1. Balajti József a Karcag Térségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére, a hulladékgazdálkodás területén végzett előremutató és sokoldalú tevékenységéért, valamint a környezettudatos szemléletformálásban elért eredményeiért. 
 1. Horváth Béla egyéni vállalkozó részére, a növénytermesztés, az erdőgazdálkodás terén végzett innovatív, fejlesztő munkájáért, valamint a minőségbiztosítási, környezetvédelmi, hulladékkezelési, közösségfejlesztési tevékenységéért.
 1. Labancz Krisztina az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológiai fejlesztője, levegőkémiai szakértője részére, a hazai légköri háttérszennyezettség-mérés terén végzett példamutató munkájáért, nemzetközi adatszolgáltatási teljesítéséért.
 1. Somogyi Viola a Pannon Egyetem, Mérnöki Karának egyetemi docense részére, a környezetmérnök hallgatók képzésében elért eredményeiért, valamint a szennyvíztisztítás körforgásos gazdaság modelljének fejlesztése terén végzett kutatói munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 1. Aponyi Magdolna az Agrárminisztérium Környezetfejlesztési és -stratégiai Főosztály környezeti fejlesztéspolitikai referense részére, a környezetvédelmi pályázatok és Magyarország környezetvédelmi LIFE integrált projektjének megvalósítása érdekében végzett kimagasló munkájáért.
 1. Csontos Éva a Herman Otto Intézet Nonprofit Kft. pénzügyi ügyintézője részére, a szervezet eredményes működését támogató, sokrétű pénzügyi és projekt-elszámolási feladataiban végzett kiemelkedő színvonalú munkájáért.
 1. Fiala-Molnár Emese a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának környezetvédelmi szakügyintézője részére, a levegőtisztaság-védelem területén végzett kiemelkedő, példamutató hatósági munkájáért.
 1. Holes Annamária a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. környezetvédelmi referense részére, az Országos Levegőterhelés-csökkentési Program létrehozásában végzett kiemelkedő szakmai munkájáért, valamint a Magyarország környezeti állapota c. kiadványok szerkesztői feladatainak ellátásáért.
 1. Józsa Orsolya a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. projektasszisztense részére, a Life IP Hungary projektben való közreműködéséért, nemzetközi projektek megvalósításában való lelkiismeretes és példaértékű munkájáért.
 1. Keszthelyi János a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. üzemeltetési referense részére, a nagy szakértelemmel végzett kiemelkedő szervező tevékenységéért, lelkiismeretes, példaértékű munkájáért.
 1. Korpás Attila az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat, csoportvezetője részére, a három évtizeden át nagy odaadással, lelkiismeretesen végzett természetvédelmi munkájáért.
 1. Pintérné Balla Zsuzsanna a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. készletnyilvántartó ügyintézője részére, az agrárszakképzéshez kapcsolódó tankönyvek, minisztériumi szaklapok terjesztésével összefüggő technikai feladatok területén végzett több évtizedes, lelkiismeretes munkájáért.
 1. Répászky Miklós László az MG Erdő Kft. erdésze, ügyvezetője részére, az erdei életközösség védelmében, az erdőterület minőségi megőrzésében, fejlesztésében és a vadgazdálkodásban végzett több évtizedes eredményes munkájáért.
 1. Sárga Márton Albert a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. informatikusa részére, a szervezetnél végzett kiemelkedő támogató szakmai tevékenységéért. 
 1. Takács Tamás a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kommunikációs referense részére, a környezet-, és természetvédelemmel, az agrárképzéssel kapcsolatos kommunikáció, valamint a tudományos ismeretterjesztés területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.
 1. Tóthné Gruber Anikó a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatkezelési referense részére, a pályázatkezelés területén végzett kiemelkedő koordinációs tevékenységéért, az agrárszakképző intézményekkel történő kapcsolattartásból eredő eredményes munkájáért.

A Pedagógusnap, június 6-a alkalmából Dr. Nagy István miniszter úr a Nagyváthy János Díjat adományozta 

 1. Zsembeli József a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Karcagi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, intézetigazgatója részére, a kiemelkedő kutatói és egyetemi oktatói munkájáért, szakírói tevékenységéért.

Dr. Nagy István miniszter úr a Tessedik Sámuel Díjat adományozta

 1. Bischofné Németh Katalin a Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója, általános igazgató-helyettese részére, a fiatalok szemléletformálása, a vidéki értékek közvetítése, nemzetközi pályázatok valamint az agrárversenyek lebonyolítása terén végzett munkájáért.
 1. Kriston-Pócsik Józsefné a Heves Megyei Szakképzési Centrum József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója részére, a középfokú agrárszakképzésben több mint három évtizeden át végzett kiemelkedő elméleti és gyakorlati oktatói tevékenységéért.
 1. Ricsóyné Virág Zsófia az Agrárminisztérium Agrárszakképzésért felelős Helyettes Államtitkárság nyugalmazott titkárságvezetője részére, közel négy évtizedes pedagógusi valamint szakirányítási tevékenységéért, az agrárszakképzés területén végzett magas színvonalú munkájáért, nyugállományba vonulása alkalmából.
 1. Sipos Márta az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgató-helyettese részére, az agrárképzés területén végzett áldozatos munkájáért, rendezvények lebonyolításában való részvételéért, közösségszervező tevékenységéért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 1. Bódi Erzsébet a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium matematika-fizika szakos tanára részére, a pedagóguspályán több évtizeden át nyújtott kimagasló teljesítményéért, a matematika és fizika tárgyak tanításában elért eredményeiért.
 1. Czimer András a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium éjjeliőre, állatgondozója részére, a tangazdaságban végzett egy évtizedes szorgalmas, lelkiismeretes és áldozatos munkájáért.
 1. Dénes Zoltán a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium műszaki vezetője részére, a húsipari tanüzemben végzett szorgalmas, lelkiismeretes és áldozatos munkájáért.
 1. Dósa Katalin a Rákosmenti Százszorszép Óvoda óvodavezető helyettese részére, óvoda- és környezetpedagógusként végzett kiemelkedő munkájáért.
 1. Gyökeres Sándor a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója, oktatója részére, az eredményes intézményvezetői, fejlesztési tevékenységéért, valamint az iskola informatikai struktúrájának átalakításában végzett munkájáért.
 1. Hoffmann Ádámné a Somberki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója részére, az általános iskola tanulóinak környezettudatos nevelésében végzett kiemelkedő munkájáért.
 1. Kis Miklósné a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Körúti Tagóvodája nyugalmazott tag-óvodavezetője részére, a környezettudatosságra nevelés érdekében végzett kiváló munkájáért.
 1. Kovácsné Rozmán Gabriella a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gazdasági ügyintézője részére, az intézmény gazdaságos és törvényes működési feltételeinek biztosításában végzett kiváló munkájáért.
 1. Kuntár Éva Ágnes a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda Nárcisz Tagóvodájának óvodapedagógusa részére, a környezeti nevelésben kiemelkedő elkötelezettséggel végzett innovatív munkájáért.
 1. Nagy Lajosné a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ nyugalmazott szaktanácsadója részére, a fenntartható fejlődés népszerűsítésében végzett szaktanácsadói és óvodapedagógusi tevékenységéért.
 1. Rakusz Margit a Alföldi Agrárszakképzési Centrum nyugalmazott iskolatitkára részére, az intézmény, a tanulók és a nevelőtestület érdekében végzett áldozatos munkájáért.
 1. Sárközi József a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium karbantartója részére, az intézményben végzett több mint három évtizedes lelkiismeretes, áldozatos munkájáért.
 1. Simon Ferenc Józsefné a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum gazdasági csoportvezetője részére, négy évtizedes példaértékű szakmai munkájáért, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum felállítása során végzett tevékenységéért.
 1. Szombathelyi Sándor a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gépész oktatója részére, szakoktatói következetességéért, precíz munkavégzéséért, a szakma iránti elkötelezettségéért.
 1. Szucsik Ágnes a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanára részére, a szakmai iskolások kulturális neveléséért végzett négy évtizedes kiemelkedő munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából

  ♠ ♠ ♠ ♠ ♠ FOTÓGALÉRIÁK: itt és itt.

Dr. Nagy István miniszter úr a Zöld Toll Díjat adományozta 

 1. Susánszky Mátyás újságíró részére, a környezet- és természetvédelmi tárgyú sajtóanyagok összeállítása terén végzett munkájáért.
 1. Tóth János a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség főtitkára részére, a FATÁJ-online erdészeti és faipari szaklap szerkesztésében végzett kiemelkedő munkájáért.
 1. Wenszky Ágnes a Mediaworks Hungary Zrt. kiadó szerkesztője részére, számos mezőgazdasági témájú szakkönyv megjelenésének előkészítésében végzett kimagasló munkájáért. 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta 

 1. Dr. Antal Emánuel az Országos Meteorológiai Szolgálat nyugalmazott elnökhelyettese részére, kiemelkedő vezetői, példaértékű szervezői és oktatói, valamint sok évtizedes kutatói és publikációs tevékenységéért.
 1. Ács Vilmosné az Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola nyugalmazott mérnöktanára részére, a mezőgazdasági oktatás területén végzett közel három évtizedes kiemelkedő pedagógusi és gyakorlatvezetői munkájáért.
 1. Dózsa Lajos az Északerdő Zrt. nyugalmazott erdőhasználati műszaki vezetője részére, a Bódvavölgy erdőgazdálkodásában végzett négy évtizedes elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.
 1. Popovics Ivánné az Országos Meteorológiai Szolgálat nyugalmazott munkatársa részére, a klimatológia és a levegőtisztaság-védelem területén végzett több évtizedes példaértékű munkájáért. 
 1. S. Nagy László a volt Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium nyugalmazott főmunkatársa részére, a környezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőségek megszervezésének és munkájának irányításáért, életútja elismeréseként. 
 1. Tuboly Istvánné a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott csemetekert vezetője részére, a Tolnai Csemetekert érdekében végzett több évtizedes áldozatos munkájáért, életútja elismeréseként. 
 1. Varga Béla az Egererdő Zrt. nyugalmazott termelési osztályvezetője részére, a magyar erdők, a természetes folyamatokra alapozott, tartamos erdőgazdálkodás kiterjesztése érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

 1. Bartha Péterné az Országos Meteorológiai Szolgálat nyugalmazott munkatársa részére, az időjárás előrejelzés területén kifejtett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért.
 1. Bittner Melinda a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Szentendrei Erdészet érdekében végzett áldozatos munkájáért, a csemetekert minőségi fejlesztéséért. 
 1. Fábián Béla a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott közgazdasági és munkaügyi osztályvezetője részére, a belső szabályozás, anyagi ösztönzési rendszer alkalmazása, valamint a munkaügy vezetése terén végzett kiváló munkájáért. 
 1. Dr. Gundel János Budapesti Gazdasági Egyetem professor emeritusa részére, a mezőgazdaság-tudomány magas rangú művelőjeként végzett áldozatos oktatói, kutatói munkásságáért. 
 1. Huiber János a Hubertus Erdészeti Erdei Iskola nyugalmazott vezetője részére, a magyar erdők érdekében végzett lelkiismeretes munkájáért, az erdei iskola megnyitásában és működtetésében játszott szerepéért. 
 1. Tóth Béla szobrászművész részére, a magyar mezőgazdaság és állattenyésztés pozitív társadalmi megítélésében játszott szerepéért, maradandó művészeti munkásságáért.
 1. Dr. Voigt Erzsébet a Gyümölcs-és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet nyugalmazott kutatója részére, több mint öt évtizedes kutatói munkásságáért, különösen a cseresznye, meggy, dió és szőlő környezetkímélő növényvédelmi technológiájának kidolgozásáért.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

 1. Ádám Tibor a Piggy Farm Kft. tulajdonosa részére, a magyar nagyfehér sertésfajta fenntartása és nemesítése terén elért elévülhetetlen érdemeiért.
 1. Győri Délia a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott adminisztrátora részére, a szervezet pénzügyi-számviteli rendszerének modern kialakításában, fejlesztésében vállalt aktív szerepéért.
 1. Hajtun György a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet felelős szerkesztője részére, a magyar halászati szakújságírás területén végzett kiemelkedő tevékenységéért, felelős szerkesztői feladatainak ellátásáért.
 1. Ondrusekné Kiss Mária az Országos Meteorológiai Szolgálat nyugalmazott laborvezetője részére, a levegőkörnyezet és Magyarország háttérszennyezettségének megfigyelésében és mérésében végzett kiváló tevékenységéért. 
 1. Dr. Pekli József a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar nyugalmazott tanszékvezetője részére, az agrárgazdasági, környezetvédelmi és halászati technológiák fejlődő országbeli adaptációjának területén végzett kiváló munkájáért.
 1. Rábai Gábor pékmester a Rábai Sütöde Kft. ügyvezetője részére, a magyar péktermékek hagyományos receptúráinak megőrzésében, több rangos hazai és nemzetközi pékversenyen elért eredményeiért.
 1. Stefanovitsné Dr. Bányai Éva a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi Karának nyugalmazott egyetemi tanára részére, a szakmai utánpótlásnevelés, továbbképzés területén végzett áldozatos munkájáért. 
 1. Suvada János a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetség lótenyésztési szakértője részére, a Közép-Dunántúl lótenyésztése és lovassportja érdekében végzett áldozatos munkájáért. 
 1. Dr. Vajda László Sándor az Agrárminisztérium nyugalmazott főosztályvezetője részére, a nemzetközi kapcsolatok terén több évtizeden át végzett eredményes munkájáért, közösségformáló tevékenységéért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 1. Dr. Bézi-Farkas Barbara az Agrárminisztérium Jogalkotási Főosztályának osztályvezetője részére, a kodifikációs szakterület koordinációja során tanúsított színvonalas teljesítményéért. 
 1. Borbély Gyula László a Káptalantóti-Csobánc Hegyközség hegybírója részére, a Badacsonyi borvidék hegyközségeiben végzett munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.
 1. Dr. Constantinescu Herman a Kézdivásárhelyi Columba Galamb és Kisállategyesület tenyésztője részére, kiállítások szervezésében végzett munkájáért, szakírói tevékenységéért.
 1. Dankovics Róbert az Alba Régia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének galambásza részére, a Magyar tájak galambfajtái című ismeretterjesztő könyv társszerzőjeként végzett áldozatos munkájáért. 
 1. Fenes József Attila a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály földművelésügyi szakügyintézője részére, kiemelkedő munkabírással és eredményességgel végzett három évtizedes munkájáéért. 
 1. Forgács Lehel a Székelyudvarhelyi Budvár Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke részére, az újonnan elismertetett székelyudvarhelyi pergő galambfajta népszerűsítéséért, a “Székelyföldi Kiállítások” szervezésében nyújtott tevékenységéért.
 1. Horváth Attila a Csíkszeredai Hobby Kisállattenyésztők Egyesületének tenyésztője részére, kimagasló szakmai tevékenységéért, az egyesületi életet előremozdító szervezési-, menedzseri munkájáért.
 1. Kolbl Nándorné a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszerbiztonsági főfelügyelője részére, a vendéglátás, közétkeztetés területén nyújtott több évtizedes lelkiismeretes munkájáért. 
 1. Lakosi Szilvia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság laboratóriumi szakasszisztense részére, az állategészségügy területén végzett több évtizedes áldozatos munkájáért.
 1. Mázi Istvánné a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály igazgatási referense részére, az erdőrendezési és az erdészeti hatósági munkát támogató területen végzett több évtizedes elhivatott ügyviteli tevékenységéért.
 1. Ráczné Medve Ibolya az Agrárminisztérium Gazdálkodási Főosztály pénzügyi referense részére, a kötelezettségvállalási, valamint az elszámolásköteles feladatokkal kapcsolatos pénzügyi tevékenységek terén végzett kiváló munkájáért.
 1. Simonné Szerdai Zsuzsanna a Déli Agrárszakképzési Centrum, Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium főigazgatója részére, a szakképzési centrum alakulása során végzett kiemelkedő munkájáért.
 1. Süle Krisztián a Nemzeti Földügyi Központ főosztályvezetője részére, a helyszínelési és területi agrárkapcsolati szakterület hatékony működése és fejlesztése érdekében végzett áldozatos munkájáért. 
 1. Szénásné Ország Krisztina a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály osztályvezetője részére, a földügyi szakterületen végzett két és fél évtizedes kiváló munkájáért.
 1. Tárbály István a TIMPEX Kereskedelmi Ipari Mezőgazdasági Kft. ügyvezetője részére, a magyar lótenyésztésben elért kimagasló hazai és nemzetközi eredményeiért.
 1. Trecskó Sándorné az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. Kecskeméti Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium analitikai részlegvezetője részére, a fémanalitikai vizsgálatok terén végzett kiemelkedő munkájáért, szakbizottsági tevékenységéért.
 1. Tulit Imre a Sepsiszentgyörgyi Háromszék Kisállat- és Fajbaromfitenyésztők Egyesületének korábbi elnöke részére, több mint egy évtizedes szakmai munkájáért, szervezői tevékenységéért.
 1. Dr. Vajtai Adrienn az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály földügyi főfelügyelője részére, a földügyi szakterületen végzett kiemelkedő munkájáért, munkatársaival szemben tanúsított rendkívüli segítőkészségéért.
 1. Dr. Vincze Anette az Agrárminisztérium Környezetfejlesztési és -stratégiai Főosztály környezeti fejlesztéspolitikai referense részére, a környezetvédelem területén végzett közel két évtizedes példaértékű munkájáért.
 1. Zséli János a Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztály ingatlan-nyilvántartási szakügyintézője részére, a földügyi ágazatban végzett kiemelkedően eredményes munkájáért.

Jubileumi Oklevélben részesül a szanyi Bokréta Néptánc Egyesület fennállásának 90. évfordulója alkalmából. A hagyományok ápolása, a gyökerek őrzése, továbbéltetése nagyon fontos teendő egy közösség életében. Az együttest nem csak a község lakossága, hanem a község vezetése is magáénak érzi és támogatja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek