A rovat kizárólagos támogatója

A Környezeti, oktatási, nevelési módszerek a felsőoktatásban című pályázat nyerteseinek elismerő okleveleket adott át Kiss Ádám, az Oktatási Minisztérium felsőoktatási helyettes államtitkára és Lánszki Imre, a Környezetvédelmi tárca kabinetfőnöke Budapesten.

Lánszki Imre elmondta, hogy a két tárca tavaly hirdette meg a felhívást, pályázni három kategóriában lehetett. A környezettan oktatási módszerei a különböző képzésekben felhívásra összesen 33 pályázat érkezett, ezek között egyaránt volt egyéni és csoportos pályamunka.

A legnagyobb érdeklődés a nem környezet szakos képzésben alkalmazott oktatási módszerek kategóriában volt, ebben a témában 19 pályázatot nyújtottak be. A pályamunkák többek között a környezetvédelmi számvitel, a tájökológia, a környezetépítés, az ökologikus építészet témákat járták körül. Lánszki Imre közölte: a pályázat célja az volt, hogy feltárja a felsőoktatási intézményekben a környezeti nevelés módszereit, összegyűjtse a már kipróbált, mások által is használható oktatási-nevelési módszereket, és ezáltal segítséget nyújtson az egyetemeknek, főiskoláknak. A pályamunkák rövid ismertetését a közeljövőben külön kiadványban jelentetik meg, illetve felkerül az internetre: http://www.prof.iif.hu/konkomp
Szabó Mária egyetemi tanár, az ELTE Természettudományi Karának oktatója szerint a pályázatokat szakmailag rendkívül színvonalasak voltak. Az elbírálás során elsősorban azokat a pályázatokat preferálták, amelyek új oktatási, környezeti, nevelési módszereket kínáltak.
2002. április 17.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás