A rovat kizárólagos támogatója

Háromnapos nemzetközi környezetvédelmi konferencia kezdődött ma Szegeden, hogy a magyar-román-szerb határ menti együttműködésre alapozva fejlesszék a közös munkát.

Gyapjas József, az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség (Atiköfe) igazgatója, a rendezvény egyik szervezője az szerint a konferencia célja, hogy fejlesszék a szomszédos országokkal már meglévő, működő kapcsolatokat, illetve új kapcsolati rendszert alakítsanak ki az Európai Unióval. A konferencia egyik kiemelt célja, hogy a régió szereplői megismerjék egymást, és elképzeléseiket felvázolva megfogalmazzák közös igényeiket. Az együttműködés során ugyanis lehetőség nyílik a környezet állapotának és változásainak bemutatására, a célok és a szükséges beavatkozások megfogalmazására.

Gyapjas József elmondta azt is: véleménye szerint a feladatok meghatározásával és kiválasztásával a régióban gazdálkodókat képessé kell tenni megfelelő projektek beindítására, hogy nemzetközi környezetvédelmi támogatásokat is befogadhassanak; ebben is megpróbál segíteni a tanácskozás. A konferencia szervezői hagyományteremtő céllal rendezik meg a nemzetközi találkozót, amelyen többek között a három ország szakértői bemutatják a régió környezetvédelmi helyzetét országonként, az EU képviselője pedig beszámol a közösség környezetvédelmi jogszabályalkotásának nemzeti jogba való átültetésének gyakorlati nehézségeiről.
Bízunk benne, hogy a régió mindenkori környezeti és természeti állapotának bemutatásával és folyamatos értékelésével kijelölhetjük a megoldandó feladatokat és felvázolhatjuk a megoldási javaslatokat
2002. 04.15.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás