A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu/360

Jókora lakópark épülhet Békásmegyeren. Környezetvédelmi hatásvizsgálat nélkül kezdődhet meg 339 lakás, közel 500 négyzetméter üzlethelyiség és 386 parkoló építése az óbudai Pünkösdfürdő utcában. A beruházás esélyes adókedvezményre is- szúrta ki a HVG360

A Békásmegyeri lakótelep szomszédságában álló lerobbant, tízemeletes munkásszálló átalakításával és a mellette elterülő telken tervezik felhúzni az új lakásokat.

A Pest Megyei Kormányhivatal határozata vegyes beépítésű övezetként beszél az ingatlanról, ám a fővárosban 2018 decemberében elkészült barnaövezeti kataszterben ez a terület is szerepel. Így nem kizárt, hogy rozsdaövezetnek minősül majd, márpedig az ilyen helyen építkezők 27 helyett csupán 5 százalékos áfával értékesíthetik az új lakásokat.

A beruházó a Hunor Hotel VK Vagyonkezelő Zrt., amelynek magyar tulajdonosa Cserháti Balázs, aki különösebb üzleti múlt nélkül vette nevére a cég felét, két társa pedig az offshore Centurion Services Ltd. és a Lorys Inc. A vezérigazgató a milliárdos ingatlanbefektető, Jellinek Dániel lett (vele készült korábbi interjúnkat lásd alább). A Loryst viszont Lingvai Brigitta képviseli, az alapszabályt pedig Bolevácz Éva ügyvéd ellenjegyezte – ők korábban olyan ügyletekben is közreműködtek, amelyekben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2015 és 2018 közötti vezetője, Szivek Norbert is érintett volt, eredményükként pedig a kormányfő veje, Tiborcz István vált tulajdonossá.

Az MNV a HVG érdeklődésére megerősítette, hogy az állam 2017-ben megvette a munkásszálló épületét, és arra jelenleg is földhasználati joga van.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás