Hirdetés

Milánóban és Lombardia további 61 városában a rendkívül súlyos légszennyezettség miatt holnaptól felére csökkentik az autóforgalmat. Milánóban már vasárnap is korlátozták a magánautók forgalmát, keddtől kezdve azonban az egyik nap csak a páros, a következőn csak a páratlan rendszámú járművek vehetnek részt a forgalomban. A páros illetve páratlan rendszámok tilalma addig lesz érvényben, amíg nem csökken számottevően a légszennyezettség. A tartományi elnök szerint, az sincs kizárva , hogy, ha ez az intézkedés nem hozza meg a kívánt eredményt, jövő pénteken – január 25-én – a robbanómotoros járművekre teljes közlekedési tilalmat rendel el.
A rendelkezést a szokásos rendőrjárőrök ötszöröse fogja ellenőrizni. Mérlegelik azt a lehetőséget is, hogy péntekre bezárják a közhivatalokat, az iskolákat, és bizonyos üzemeket – idézte az ANSA hírügynökség.
Hosszú ideje nem volt a térségben sem eső, sem szél, ami megtisztította volna a levegőt a füsttől; ráadásul az utóbbi napok hideg időjárása miatt naphosszat fűteni kell, amire egyébként Lombardiában és Velence környékén ritkán van szükség.
Az intézkedés többek között Torino, Parma, Piacenza, Pavia városokra, Piemonte, Lombardia, Veneto és Emilia Romagna tartományok egy részére terjed ki.
2002. január 21. MTI

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás