A rovat kizárólagos támogatója

Karácsony Gergely főpolgármester levelet írt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a Galvani híd ügyében arról, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ sikertelen társadalmi egyeztetése helyett egy egész Budapestet reprezentálni képes közösségi gyűlést kell összehívni.

„Az új déli Duna-híddal kapcsolatban az a véleményünk, amit korábban is már többször elmondtunk: a társadalmi vitákat lefolytatni kell, nem pedig elfojtani.

Mivel a Galvani híddal kapcsolatban a Budapest Fejlesztési Központ társadalmi egyeztetése sajnos hatástalannak bizonyult, hiszen kevés embert ért el, és nem sikerült társadalmi konszenzust kialakítani egyik verzió mellett sem, ezért kezdeményeztem, hogy egy egész Budapestet reprezentálni képes közösségi gyűlést hívjunk össze a témában. Tapasztalataink szerint hat hónap szükséges egy ilyen gyűlés alapos előkészítéséhez és hatékony megszervezéséhez, így kezdeményeztem az új hídhoz kapcsolódó úthálózatról szóló döntés hat hónappal történő elhalasztását. A hazai viszonylatban újszerűnek számító részvételi lehetőség Budapest első – klímaügyi – közösségi gyűlésén idén már sikeresnek bizonyult. A gyűlés előkészítésébe bevonnánk az érintett civil csoportokat is, hogy a közösségi gyűlés résztvevői minden szempontot figyelembe véve tudjanak javaslatot tenni a döntéshozóknak.

Az új Duna-híd kérdése egyre több budapesti polgárt foglalkoztat. Eddig csak a pesti oldalon folyt élénk diskurzus a kérdésről, de az elmúlt hónapokban a budai oldalon is elindult a társadalmi vita, és a dél-budai polgárok is bevonásukat kérik a tervezés folyamatába. Budapest közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése közös érdekünk, de csak a budapestiek egyetértése mellett” –áll a főpolgármester posztjában.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás