A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Vadőrrel végzett tegnap egy krokodil Ausztrália Északi területén – közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. Az ügyben nyomozást indított az illetékes felügyelő szervezet.

Az NT WorkSafe nevű ausztrál kormányzati hivatal szerint az őslakos asszonyt, aki éti kagylókat gyűjtött családjával, az északi territórium egy távoli vidékén támadta meg a ragadozó. Tony Fuller rendőrparancsnok szerint a nő holttestét órákkal később találták meg, alig egy kilométerre attól a helytől, ahol a krokodil elragadta. A vadőrök azóta megtalálták és megölték az állatot.

"A nő a csoporttal volt és a többieknek egyszer csak feltűnt, hogy nyoma veszett" – mondta Fuller az Australian Broadcasting Corporation (ABC) műsorszóró társaságnak. A rendőrparancsnok szerint az áldozat derékig érő vízben volt, amikor az állat elragadta, és egyelőre nem tisztázott, hogy az eset idején szolgálatban volt-e.

Az utolsó halálos kimenetelű krokodiltámadás tavaly októberben történt Ausztráliában, amikor egy eltévedt 79 éves demenciás beteget ölt meg egy állat a Queensland állambeli Port Douglasben.

A krokodilok az 1970-es évek óta számítanak védettnek Ausztráliában, ennek hatására robbanásszerűen megnőtt a számuk az ország északi részén. A bordás krokodilok akár 70 évig is elélnek és mivel egész életük során nőnek – a testhosszuk akár a hét métert is elérheti -, a méretes példányok aránya is növekszik. Ez a krokodilfaj gyakran támad rá a territóriumára merészkedő emberekre, főként a párzási és költési időszakban.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás