A rovat kizárólagos támogatója

Kérjük segítse Ön is adományával a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület és az Online Biológia Konferencia kutatói közös kezdeményezését, hogy hátrányos helyzetű fiatalok számára tarthassunk természetismereti, környezeti nevelési programokat!

Biológusokként, kutatókként és környezeti neveléssel foglalkozó lelkes önkéntesekként szeretnénk a kialakult helyzetben társadalmi szerepet vállalni. Elindítottuk az Online Biológia Konferencia projektet, melynek keretében biológia és természetvédelem témákban közvetítünk online előadásokat, hogy a járvány idején, a korlátozott kapcsolattartás mellett is el tudjanak jutni az információk az érdeklődőkhöz.

koronavírus járvány hatással van a mindennapi életünkre. Többek között az érdeklődő diákok, hallgatók számára is nehezebbé vált a természettudományos ismeretek elsajátítása, a tudományos szemléletmód megszerzése, látókörük bővítése. Különösen aggódunk azon, hogy az ismeretszerzés lehetőségei nemcsak a járvány idejére lettek szűkebbek, hanem annak elmúltával, az elhúzódó gazdasági hatások miatt sok fiatal számára csökken majd a lehetőségek száma arra, hogy természeti környezetüket jobban megismerjék és érdeklődési körükhöz illő programokhoz jussanak. A mi szívügyünk ezen ismeretek eljuttatása gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Pangea Egyesület természetismereti szemléletformálást  több mint harminc éve végez.

A jelenlegi helyzet ugyanakkor minket is komoly megpróbáltatás elé állít, így sajnos az is elképzelhető, hogy a járványhelyzet elmúltával a Pangea Egyesület sem fogja tudni folytatni korábbi megszokott és aktív környezeti nevelő tevékenységét. Hogy ezt megakadályozzuk, gyűjtésbe kezdtünk az Egyesület számára. Az Online Biológia Konferencia során összegyűlt adományok a Pangea Egyesületet közvetlenül támogatják, így az Egyesület több hátrányos helyzetű gyermeket tud természetismereti és környezetvédelmi oktatásban részesíteni. Idén is tervezzük többek között Gyermekvédelmi Központokkal közös élménytáborainkat a Magas-Bakonyban.

 

A Pangea Egyesület szemléletformálása

A Pangea Egyesület szinte minden programjának gerince a természettudományos ismeretterjesztést szolgálja. Szemléletformáló programjainkhoz több olyan kutató is hozzájárult már az utánpótlás-nevelés jegyében, akik a konferencián is előadnak egy-egy témáról. Most azonban anyagilag, adományok gyűjtésével is szeretnénk hozzájárulni az Egyesület munkájához, hogy a jövőben fennmaradhassanak, és közös munkával minél több gyermek számára be tudjuk mutatni a természet szépségét, a környezettudatos életmód fontosságát.

Kérjük segítse Ön is adományával a munkát >>>

Bombay Bálint (elnök, Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület)
Bozóki Balázs (biológus, zoológus MSc. hallgató, Debreceni Egyetem)
Juhász Erika (biológus, PhD hallgató, ELTE)
Orbán Ildikó (biológus, PhD hallgató, ELTE)
Dr. Patkó László (Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület)
Dr. Vági Balázs (biológus, kutató, Debreceni Egyetem)

Online Biológia Konferencia közösségi oldala >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás