A rovat kizárólagos támogatója

Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az augusztus 20-i tűzijátéktól házi kedvencek (kutyák/cicák) százai szöknek el gazdáiktól. A nagy hang / fényjáték a máskor nyugodt, szelíd kutya számára is pánikot okoz.

Az eb akár a pórázt is kitépheti a gazdája kezéből, vagy eszét veszte szétszedhet addig biztosnak hitt kerítést, erős láncot, hogy kimenekülhessen a villogó / durrogó világból. A riadt kutya önhibáján kívül akár gazdáját is megharaphatja.

A kóborrá váló kutyát rendszerint gazdája kezdi el keresni, mégis van, hogy azok az amúgy is túlterhelt, állatvédők által üzemeltetett menhelyek kezébe kerülnek. Náluk rendszerint teltház van, ezért nem tudnak több kutyát befogadni, így az utcán kóborló kutyák nagy része az ebrendészeti telepekre kerül, vagy még az utcán bevégzik egy autó alatt.

Kérünk mindenkit, hogy az ünnepek idejére tartsa kedvencét biztonságos helyen, és még a szófogadó, engedelmes kutyákat se vigyék a durrogás közepette póráz nélkül sétáltatni. Az állatokat megelőzésképp a nyakörv mellett elláthatjuk nevet-és címet tartalmazó névtáblával, chip-el, ismertető jelekkel is, mert elvesztés esetén a plusz információ sokat segíthet az állat hazajutásában.

Ha mégis megtörténne a baj, az elveszett állatát keresse a legközelebbi gyepmestrei telepen (önkormányzatnál lehet érdeklődni a pontos elérhetőség kapcsán), állatmenhelyen (www.allatmenhely.lap.hu), vagy az Orpheus Állatvédő Egyesület www.zug.hu Állatbarát Web Kuckójában, illetve a www.ebrendeszet.hu gazdikereső oldalon.

Egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek az állati problémák, balesetek

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek