A rovat kizárólagos támogatója

Az ünnepi fény és hangáradat idejére az állatokat otthon kell hagyni, ott is a közvetlen hangoktól elszigetelt helyen. Az elmúlt évek tapasztalata szerint a problémák kialakulását jobb megelőzni.

Sokan kutyával sétálnak ki az augusztus 20-i tűzijáték megtekintésére, ami az Orpheus Állatvédő Egyesület véleménye szerint az állatok megvadulását, azok elkóborlását, de akár kutyaharapásos sérüléseket is eredményezhetnek.

A házi kedvenceket (kutyát, macskát) célszerű a tűzijáték idejére olyan bilétát tartalmazó nyakörvvel ellátni, amire a gazdi telefonos elérhetősége jól láthatóan fel van vésve vagy írva. Sok állatbarát az elriadt háziállatokat megpróbálják eredeti gazdijuk számára visszajuttatni. Ha házi kedvenceinkbe van azonosító chip, annak sorozatszámát az állatorvos által a nyilvántartó rendszerbe be kell jelentetni, a kódszámhoz a gazdi elérhetőségeit kell megadni.

Állataikat elvesztők számára Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője azt javasolja, hogy az elvesztés után a lehető leghamarabb kezdjék meg a lakhely körül a keresését. Ebbe bevonhatóak a helyi rádiók, de érdemes plakátokkal is próbálkozni. Az állatvédők tapasztalata az, hogy sok kóbor kutya az autós gázolások, a kimerültség vagy az erdőkben a kilövések végett sosem kerül haza.

Érdemes elriadt állatainkat állatmenhelyeken – www.allatmenhely.lap.hu – vagy a körzetben működő gyepmesteri telepeket és az ebrendészeti központokban is keresni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek