A rovat kizárólagos támogatója

Novemberben kapják kézhez első ízben távhőszolgáltató vállalatok a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által létrehozott Távhő Ökocímkét, amely a háztartási eszközökről már jól ismert energiacímkékhez hasonlóan minden fogyasztó számára nyilvánvalóvá teszi az adott távfűtési rendszer környezetre gyakorolt hatását.

A távfűtés az új zöld?
A lakáskeresés egyik meghatározó döntési szempontja az új otthon fűtési rendszere. A távfűtéses lakások az elmúlt években pont a fűtési mód miatt nem örvendtek túl nagy népszerűségnek, ami nem csoda a korábbi tapasztalatok tükrében. Az elmúlt években azonban a távhő gyors ütemű fejlesztéseinek köszönhetően, egyre inkább népszerűvé válik a lakáskeresők körében is, hiszen nemcsak energiahatékony és környezetbarát, de olyan egyedi előnyöket is kínál, amely miatt az egyik legelőnyösebb választásnak tűnik az egyéb fűtési rendszerekkel összehasonlítva.
A távhő ugyanis abszolút biztonságos
– gondoljunk csak a gázfűtésnél előforduló szén-monoxid szivárgás lehetőségére
– kényelmes, és ma már a hőfok szabályozása, és ezáltal a tényleges fogyasztás utáni fizetés lehetősége is könnyedén megoldható.

A távfűtés trendi tud lenni itthon is A távfűtés trendi tud lenni itthon is
A képre kattintva galéria nyílik.

Miért fontos a Távhő Ökocímke?

A Távhő Ökocímke minőségi védjegy, amellyel egyre több szolgáltató és ingatlan rendelkezik, és amely az adott szolgáltatás megbízhatóságának biztos jele. Ha tehát távfűtéses ingatlanban élünk, a Távhő Ökocímke minősítés jelentős értéknövelő eszköz lehet, míg lakásvásárlás előtt megkönnyítheti a döntést.

A Távhő Ökocímke a háztartási gépek energiacímkéjéhez hasonlóan fontos információkkal szolgál az ingatlanokban alkalmazott távfűtés színvonaláról: tájékoztat a primerenergia-hatékonyságról, a zöldenergia-felhasználásról és a CO₂-kibocsátás mértékéről. A Távhő Ökocímkét a távhőszolgáltatók igényelhetik.

Tiszta levegőért a távfűtés nem gáz!
Egy távhőrendszer akkor jó, ha energiahatékonyan és környezetkímélő módon működik.” – hangzott el egy, a magyarországi távhőszolgáltatók környezetbarát fejlesztéseit és klímavédelmi jelentőségét tárgyaló konferencián, mely szorosan kapcsolódott a fűtési szezon indulásához is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás