Hirdetés

Ma 8:16-kor leállt a paksi atomerőmű 4. reaktorblokkja, az üzemeltető szerint “automatikus védelmi működés” miatt.  Védelmi működés miatt vágta le magát a hálózatról egy paksi reaktor 

Az atomerőmű honlapján azt is közölték, hogy az eseménynek nincs hatása a nukleáris biztonságra, és a másik három, 100 százalékos teljesítményen üzemelő blokk működését nem befolyásolja. Az eseményt kivizsgálják, a szakemberek dolgoznak a probléma megoldásán – írta az MTI.

Legutóbb májusban történt leállás az atomerőműben, akkor a 2. blokkot az éves főjavítás miatt tervezetten állították le, azonban egy nem tervezett karbantartási munka miatt a harmadik blokk termelését is le kellett állítani.

Védelmi működés miatt vágta le magát a hálózatról egy paksi reaktor 

Legutóbb kedden volt olyan nagy gond az egyik reaktorral – jelesül a 3-assal -, hogy a maximális termelés helyett “el kellett venni a gázról a lábat”. Idén nyáron ismételten fordult elő már az is, hogy az egyik reaktor problémájának megoldása után, szinte azonnal egy másikkal akadt gond. Péntek reggel a védelem a 4-es blokkot vágta le a hálózatról, sőt, a reaktor is leállt.

Nyitókép: Paksi atomerőmű turbinacsarnok Paksi Atomerőmű Zrt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás