A rovat kizárólagos támogatója

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. lenyűgöző, közel 40 perces természetfilmjében olyan egyedülálló hortobágyi élőhelyek figyelhetők meg, amelyek egyébként rejtve maradnának még a természetjáró ember szeme elől is.

A film a Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon természetvédelmi LIFE-pályázat munkálatairól készült, s benne megtekinthetők azok az élőhelyek, amelyek természeti állapotát jelentősen javították a pályázat akciói. A film testközelből mutatja be a kezelési munkálatokat, a csatornaelmunkálásokat, a szárzúzást, az őshonos háziállatokkal történő legeltetést.

Megtekinthetjük azokat a védett élőlényeket is, amelyek a területkezelés hatására kialakult élőhelyeket birtokba vették.

Ilyen a projekt címermadaraként is megjelenő nagy goda, a bíbic vagy a vöröshasú unka, melyeknek évről évre emelkedő létszáma a vizes élőhelyek arányának folyamatos növekedését jelzi.

Föltűnnek emellett azok a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek, melyek oly különlegessé és értékessé teszik a hortobágyi pusztát.

Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. filmje változatos technikákkal készült, egyaránt szerepelnek benne kézikamerás, drónos vagy repülőgépről készített légi fotók, hogy a néző minél inkább testközelből láthassa mind a munkafolyamatokat, mind az azok eredményeképpen kialakult természeti értékeket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás