A rovat kizárólagos támogatója

Az Európai Bizottságtól kapta meg elsőként az Európai Fenntartható Energia Díjat a “Nők az energiaiparban” kategóriájában. Mik a legfontosabb feladatai az újonnan megalapított budapesti Klíma és Környezetvédelmi főosztály vezetőjének? Az energetika a korrupció melegágya – hogyan tehet ez ellen az „energiademokrácia?

A Greenfo legújabb podcastjának főszereplője kamaszkora óta elhivatott környezetvédő, 25 éve fiatal közgazdászként az Energiaklub alapításánál is ott volt. Elhivatottságának és kemény munkájának köszönhetően a szervezet az elmúlt negyedszáz évben egyszemélyes mozgalomból vezető közép-európai energiaügyi szakmai műhellyé vált, amely az energiahatékonyságra, a megújuló energiaforrásokra és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra specializálódott.

E munkáját is elismerte az Európai Bizottság Június 23-án, amikor egy online díjátadó ünnepségen az Európai Fenntartható Energia Díjat kapta meg a Nők az energiaiparban kategóriájában. 

Miután évekig próbálta meggyőzni a politikai döntéshozókat, hogy vegyék komolyan a fenntartható energia fontosságát, Ada mára olyan pozícióban van, amelyben ő maga eszközölhet változásokat. A kezdetben Karácsony Gergely klímapolitikai főtanácsadója az újonnan megalapított budapesti Klíma és Környezetvédelmi főosztályt vezeti,  azért dolgozik, hogy a városi lakosok életét egy ambiciózus program segítségével, a városi épületek renoválása révén javítsa.

A Greenfo stúdiójában Sarkadi Péter vendége Ámon Ada közgazdász.


— Korrupció kontra zöld decentralizált energia – mi is az az energiademokrácia?
— Bár hazánk területének csak 3%-a Budapest, a villamosenergia kb. ötödét itt használjuk fel. Mit kell tenni a fenntartható rendszerért?
— Közlekedés és épületenergetika – a két legneccesebb terület, ahol a fővárosi klímatervnek, stratégiának gyorsan kell lépnie.
— demokrácia és környezetvédelem: mit tesz szeptemberben a klímaközösségi gyűlés?
Többen között ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha meghallgatják podcastunkat

Nagy harcra készül az első magyar “Energetika” Ámon Ada

“Mert én ugyan nem  tartom magam egy kitartó embernek, de azért ennyi időn keresztül egy szektorban, ilyen konzekvensen dolgozni úgy, hogy  gyakorlatilag az elmúlt 25 évben nem csináltam semmi olyat, ami miatt szégyellni kéne magam, az talán mostanra beérett már.”
A díjátadó kapcsán egy hete már írtunk Adáról >>>

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás