Hirdetés

Ha az Ön számára egyaránt fontos az esztétikum, a környezettudatosság és a hatékonyság, akkor tudjon meg többet a többszörös díjnyertes, hazai innovációról, a Terrán Generonról, és legyen az Ön otthona is naprakész! Ideje elfelejteni a tető síkja fölé telepített, hatalmas napelemtáblákat!

Hagyományos napelemtábla vs. Generon

A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolár panelekkel, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény is sokkal nagyobb. Otthona az utolsó részletig – madártávlatból és közelről tekintve is – páratlan szépségű lehet, nem kell a technika javára kompromisszumokat kötnie! A betoncserépbe integrált napcelláknak köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, így a termék prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét. Nagyságát tekintve a Generon paraméterei azonosak a Terrán Zenit és Rundo cserép paramétereivel, a modul befoglaló mérete mindössze 330 mm x 420 mm. Az otthon ebből adódóan illeszkedik egy modern utcaképhez vagy éppen kitűnik a többi ház közül. A magas minőség által nyújtott életérzés egy emberöltőn keresztül elkíséri tulajdonosát. Legyen Ön is az úttörők között, akik innovatív megoldásokat alkalmaznak otthonuk építésénél vagy felújításánál.

Gondoljon már most a jövőre! Amennyiben aktuális a tetőépítés vagy tetőcsere, de később tervezi Terrán Generon tetőcserép beszerzését, válassza a Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeit, amelyek mérete és formája tökéletesen illeszkedik a napelemes tetőcserép paneleihez és belesimulnak a tető síkjába. Első ránézésre annyi különbség látható csupán, hogy a Generonon megcsillan a napfény, ezzel is azt üzenve, hogy ez a tető – és az alatta élő család – igazán naprakész. Érkezzen Ön is minden nap haza egy szemet gyönyörködtető otthon látványára!

Csökkentse ökológiai lábnyomát és áramszámláját!

A magánszemélyek által 2018-ban megvalósított, tetőre épített napelemes rendszerek átlagos mérete megközelítőleg 6 kWp volt. Egy ekkora teljesítményű Terrán Generon napelemes rendszer ára teljes körű szolár kivitelezéssel, inverterrel és szolgáltatói ügyintézéssel megközelítőleg 3,9 millió forint (3,1 Mft + ÁFA).
Egy átlagos háztartás energiaigényének előállításához azonban ennél 40-50%-kal kisebb teljesítményű rendszer is elegendő lehet!

Fontos számításba venni, hogy megújuló energiával kapcsolatos fejlesztésekre 0%-os hitel igényelhető a Magyar Fejlesztési Banktól. Mire a hitel végtörlesztése megtörténik, már különösebb ráfordítás nélkül működhet a ház energiaellátása.

Teljesítsünk együtt jól!
Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki, azaz 1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel. Egy normál családi ház tetőfelülete 200-250 négyzetméter, és ahhoz, hogy a család teljes villamosenergia-igényét fedezni tudják, a Terrán Generon szolárcseréppel a tetőfelület 15-20 %-át, vagyis mintegy 20-40 négyzetmétert kell lefedni.
Egy családi ház tetejének befedéséhez általában kétezer cserépre van szükség. Egy négyfős háztartás átlagos (4-5 kW) energiafogyasztását alapul véve ebből csupán 300-330 darab napelemes cserép az a mennyiség, amely már biztosítja egy ekkora család energiaszükségletét.
A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolár panelekkel, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény sokkal nagyobb.

Garantált minőség!

Egy újabb érv a napelemes tetőcserép mellett: míg a legtöbb nagypaneles rendszert külföldi cégek gyártják, a Generont itthon készíti és szereli össze a gyártó. A Terránnal biztonságban tudhatja beruházását, a hazai gyártásnak köszönhetően bármilyen kérdés, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. A cég a Generon tetőcserepek teljesítményére 20 év garanciát vállal.

 

A tetőnk napos oldala

Napelemes áramtermelő rendszerek telepítésekor kiemelten figyelnünk kell arra, hogy a napelemek lehetőség szerint minél árnyékmentesebb helyre kerüljenek. Ez azért kiemelten fontos, mert a napelemek sorba vannak kötve, és ha bármelyik napelemes tetőcserép árnyékba kerül, az befolyásolja a többi, a mezőben sorba kötött napelem termelését is.

Mit tehetünk az ilyen helyzetek elkerülése érdekében?

  • Biztosan árnyékmentes környezetet válaszunk ki a napelemek telepítésére
  • Amennyiben előállhat árnyékhatás – az árnyékok feltételezett megjelenésének függvényében – a Generonnal beépítésre kerülő tetősíkokat, tetőfelületeket válasszuk szét külön rendszerre, továbbá folyamatosan figyeljük, hogy az árnyékhatások lehetőségét még időben megszüntessük.

A Terrán Generon optimális elhelyezése Magyarországon a déli tájolású, 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár számottevő termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés.

A Terrán szaktanácsadói az optimális fedéskép megtervezéséhez, valamint annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése, indikatív árajánlat kérést követően állnak rendelkezésre. Erre azért van szükség, hogy szakemberek tudják, mekkora rendszerrel kell az adott épülethez kalkulálniuk.
Válassza ön a forradalmi innovációt, a Generon napelemes tetőcserepet!

Kapcsolódó anyagok:

Új divíziót nyitott a Terrán

Felvillanyozódott  a Terrán csoport

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás