A rovat kizárólagos támogatója

A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem Gulyás István a Ma reggel műsorvezetője a tekerőket a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélő söpredékének tartja.

Ez az álláspont sütött a Ma Reggel mai kiadásából, amikor Gulyás István műsorvezető nagyjából azzal nyitott, hogy megkérdezte Kürti Gábort, a 2500 taggal rendelkező Magyar Kerékpárosklub elnökségi tagját, a Critical Mass főszervezőjét: „Ebből a 2500 főből, akit maguk képviselnek, gondolom, mindenki tud biciklizni. A biciklisták közül, akik kerékpároznak, hányan tudnak valóban kerékpározni, és ismerik a Kreszt?”

A műsorvezető alig leplezett utálattal faggatta Kürtit arról, hogy a KERÉKPÁROSOK, miért nem tartanak be semmilyen közlekedési szabályt, miért beszélnek csúnyán, és miért nem világítják ki magukat, mert az autósoknak, akiket a beszélgetésben mintegy szószólóként maga Gulyás képviselt, már nagyon elegük van ebből, hiszen ők sosem szegik meg a Kresz szabályait.

Kürtit a Körúti biciklisáv terveivel kapcsolatban hívták be a stúdióba, de erről Gulyának lényegében egyetlen kérdése volt: tényleg normális közlekedés politikai kérdésnek lehet-e tartani a Körúti autós parkolóhelyek eltűntetésének ötletét. Miután Kürti megpróbált szakszerűen válaszolni, de hiába, többet erről a témáról szó sem esett. Amikor több kirohanás után maga a riportalany akarta visszaterelni a műsorvezetőt a meghirdetett témára, Gulyás kijelentette, a Körútról nem őt, hanem a körúti lakosokat fogja megkérdezni. – írta a kerekagy.blog.hu.

Hasonló következtetésre jutott az MTVA műsoráról a 444.hu is. " Gulyás István a Ma reggel műsorvezetőjeként nem ám alákérdezett, hanem frontálisan belerohant Kürti Gábor Critical Mass-szervezőbe és kerékpár-evangelistába. Kürti a tervezett körúti biciklisáv és a budapesti parkolási helyzet változása kapcsán érkezett a stúdióba, itt azonban azzal kellett szembesülnie, hogy a zseb-Obersovszky inkább arról beszélgetne, hogy mekkora szabályszegő tahók a biciklisek.

Érdemes végignézni a négyperces videót, még a magyar közszolgálati tévéhez képest is komoly teljesítmény." 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás