Hirdetés
greenfo/MTI

Lelőttek a hatóságok csaknem félszáz vadállatot, amelyek egy egzotikus fajoknak otthont adó ohiói vadasparkból szabadultak ki, rémületben tartva a környék lakosságát.

Matt Lutz, Muskingum megye seriffje elmondta, hogy az 56 kiszabadult állat közül 49-et kilőttek. A lelőtt egyedek között volt 18 bengáli tigris – amely a veszélyeztetett fajok közé tartozik -, de végeztek többek között hat fekete- és két szürkemedvével, két farkassal és 17 oroszlánnal is. Egy nagymacskát, amely egy autópályára tévedt, egy gépkocsi ütött el. A hatóságok egzotikus vadállatok jelentette veszélyre figyelmeztették az autósokat.

A szökött állatok közül három leopárdot, egy szürkemedvét és két makákó majmot befogtak, egy másikat pedig még keresnek.
A hatóságok az állatok elaltatásával is megpróbálkoztak. Egy állatorvos például altató lövedéket lőtt egy kifejlett, közel 130 kilogrammos tigrisbe, ám a vad felpattant, s az orvosra támadt, mire a seriff helyettese gyorsan leterítette.
Az állatok még kedden szabadultak ki a Zanesville városában lévő rezervátumból. A hatóságok a vadaspark kerítését átszakítva, az állatok ketreceit pedig nyitva találták, majd a rábukkantak a tulajdonos holttestére. A férfi a jelek szerint saját kezével vetett véget életének, bár búcsúlevelet nem hagyott.
A hatóságok a veszélyes vadaktól tartva tanítási szünetet rendeltek el, a környék rémült lakosait pedig felszólították, hogy maradjanak otthon.

Kapcsolódó anyagok:

Oroszlánok és tigrisek szabadon Ohioban

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás