A rovat kizárólagos támogatója

Nem kutathat olajat Oroszországban az amerikai multi. Az Oroszország elleni szankciók miatt van a tiltás, és eddig kivételt kapott a cég, de most nem, mivel korábbi vezetője lett az amerikai külügyminiszter, így rosszul mutatna a dolog.

Összességében arra jutott az amerikai kormányzat, hogy idén nem lesznek egyáltalán kivételek, különben megmagyarázhatatlan lenne a helyzet. Az Exxonnak 2014-ben kellett abbahagyni az oroszországi sarkköri fúrásait, de tavaly és tavalyelőtt engedélyt kért és kapott, hogy az orosz Rosznyefttel közös vállalkozásában végezhesse a munkát.

A Reuters szerint a cég most is kérte az engedélyt, de miután a korábbi főnök, Rex Tillerson most a külügyminiszter, ciki lenne megadni, így viszont más cégekkel sem tehetnek kivételt. Tillerson egyébként ellenezte a szankciók bevezetését, mondván, hogy azokkal úgysem érnek el semmit, és igaza is lett. Az európai olajcégekre nem vonatkoznak ilyen tiltások, ők üzemelhetnek Oroszországban, ami tovább fokozza az Exxon bánatát- írta a Privátbankár.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás