Hirdetés

A tervezett olimpiai beruházások növelik a Budapesten kívüli régiók leszakadását.

A Központi Statisztikai Hivatal területi statisztikája szerint 2016. első negyedévében sok megyében kevesebbet a vásároltak a boltokban, áruházakban az egy évvel korábbinál, míg a budapestiek majdnem 20%-kal többet. 
 

csepel.info

Az Olimpiát?Ne. mozgalom álláspontja szerint a Budapestre koncentrálódó olimpiai fejlesztési tervek ezt a különbséget csak még nagyobbra fogják növelni.

A 2024-es olimpia budapesti megvalósíthatósági tanulmánya és pályázata alapján a szükséges fejlesztési pénzek zöme Budapesten és környékén koncentrálódna. Ennek a várhatóan több mint 3000 milliárd forintnak csak a töredéke jutna el az olimpia betervezett pár vidéki helyszínére.  Ilyen mennyiségű fejlesztési pénzigény mellett pedig az olimpiai tervekben nem szereplő, szegény vagy leszakadóban lévő Magyarországi régiókra még annyi fejlesztési pénz sem jutna az olimpiára felkészülés alatt, mint eddig. Az EU-ból való kilépésről szóló brit népszavazás után pedig nemigen lehet megbecsülni, hogy milyen mértékben számíthatunk EU-s forrásokra a jövőben.

Az Olimpiát?Ne. mozgalom álláspontja, hogy egy még tovább fejlesztett Budapest nem fogja "magával húzni" a tőle egyre inkább elszakadó vidéki Magyarországot. Egy fejlődő Magyarország tudja csak maga előtt "tolni" Budapest fejlődését. A kettő elszakadása egymástól mindkettő továbbfejlődését meg fogja gátolni.
 

Káoszt hoz Rió Államra az olimpia

Káoszt hoz Rió Államra az olimpia

Alig másfél hónappal a riói nyári olimpia kezdete előtt Rio de Janeiro szövetségi állami pénzügyi szükségállapotot jelentett be. Vajon minket mennyire tenne tönkre az ötkarikás pénzmosoda, ha csak arra gondolunk, hogy a vizes VB már a tervezett költségek tízszeresénél tart?

Az állam katasztrofális pénzügyi helyzete már a Játékokat veszélyezteti, mert fontos projekteket egyszerűen képtelen vagyunk megvalósítani”, idézi a Die Zeit a szövetségi állam ideiglenes kormányzóját, Francisco Dornellest.

Így például Rio Államnak kellene állnia a biztonsági és a közlekedési kiadásokat, de ezekre egyáltalán nem futja. jelen pillanatban a szociális kassza üres, és a közszolgáltatások biztosítására sincs pénz, aminek az az oka, hogy minden erőforrás az olimpiai létesítmények befejezésére megy el.

 

 

Olimpia vs. mélyszegénység

Olimpia vs. mélyszegénység

A Fidesz és a baráti üzleti körei nyomják az olimpiai álmokat, hiszen nagyot lehet szakítani az eddig szinte mindenhol a rendező országnak csak ráfizetéses ötkarikás sportmutyit. Százmilliárdokat már most elszórnánk, pedig az olimpia még sehol. Intő előjel, hogy a 2017-es budapesti vizes-vb költségei egy hónap alatt nőttek a duplájukra, pedig még egy csavart sem hajtottak be. (Igaz az uszodát Orbán "kötélbarátja", Garancsi István cége építheti 40 milliárdért).

Kapcsolódó anyagok:

Gödörben Paks 2 bankja

Ahol az emberek választhatnak, ott leszavazzák az olimpiát

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás