A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

Washingtoni értesülések szerint a Fehér Ház klímatanácsadója, Gina McCarthy lemondani készül posztjáról, mivel elégedetlen az amerikai klímaeredményekkel. McCarthy korábban nyilvánosan is kifejezte elégedetlenségét a kormány klímaügyi intézkedéseinek sebessége miatt.

A 67 éves McCarthy a beszámolók szerint még egy évet tervezett a Fehér Házban tölteni, hogy segítse a szövetségi ügynökségek munkáját a Biden-féle klímatörvények hatályba helyezésében, de ez a folyamat megakadt, többek között demokrata politikusok, például Joe Manchin ellenállása miatt is –írta a Guardian.

A Reuters egy forrástól úgy értesült, hogy McCarthy akár már a következő hónapban távozhat, ugyanakkor a Fehér Ház szóvivője, Vendant Patel még tegnap is azt állította, hogy nem igazak a hírek, és nem várhatóak személyi változások.  Ugyanakkor a New York Times és a Washington Post több forrásból is úgy értesült, hogy McCarthy több közeli munkatársával közölte már, hogy a következő hónapokban távozni tervez, és a Times forrása szerint frusztrálta, hogy mennyire lassan halad a klímafolyamat.

Joe Biden megválasztása után egy rendkívül ambiciózus klímaprogramot jelentett be, 555 milliárd dollárt költöttek volna tiszta, zöld energiaforrásokra való áttérésre, ugyanakkor a kapcsolódó törvények kidolgozása nagyon lassan haladt. Az orosz háború kezdete óta, a még tovább emelkedő energiaárak hatására pedig az amerikai kormány már a globális olajkitermelés növelését szeretné. Via 444.

Nyitókép: Gina McCarthy 2021.  fotó: Caroline Brehman/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek