A rovat kizárólagos támogatója

Üzemi esemény történt Pakson: a hivatalos megfogalmazás szerint “terven felüli”, vagyis korábban nem betervezett karbantartás kezdődött a Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2019. május 23-án 12:22-től – közölte az atomerőmű.A munkálat csak a termelőegység teljes leterhelése mellett végezhető el, ezért az atomerőmű 3. blokkját is fokozatosan leállították ma. A blokk a tervek szerint május 25-én szombaton hajnali 5 órára éri el ismét a névleges teljesítményt. Az atomerőmű tájékoztatása alapján a karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve, a HUPX közzétételi honlapon bejelentve zajlik.

Azzal, hogy a 3. blokkot is leterhelték, a Paksi Atomerőmű négy blokkja közül már csak kettő üzemel jelenleg. Pár nappal korábban, május 18-án 0:00 órakor ugyanis már az atomerőmű 2. blokkját is leállította az üzemeltető személyzet és megkezdődött a blokk tervezett főjavítása. A tervek szerint június 8-ig tart a 2. blokk főjavítása.

Mindez azt jelenti, hogy előre láthatólag szombaton reggel 5 óráig a Paksi Atomerőmű áramtermelése a szokásosnak mindössze a fele lesz – szúrta ki a Portfolio.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek