Hirdetés
Forrás: media1

Ismét megakadályozta a brutális közpénzből kitartott állami hírügynökség, hogy az előfizetőikhez és olvasóikhoz eljusson egy ellenzéki párt közleménye. Ezúttal a Momentumot korlátozták abban, hogy az Országos Sajtószolgálaton (MTI OS) keresztül is beszámoljanak egy fideszes államtitkárt érintő törvénytelenségről.

Nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a Magyar Távirati Iroda (MTI) a Momentum országgyűlési képviselőjének közleményét – adta hírül az ellenzéki párt sajtóreferense. Csütörtök reggel jelent meg Tompos Mártonnak, a Momentum frakcióvezető-helyettesének a Facebook-oldalán egy bejegyzés arról, hogy újabb bizonyítékok jutottak a birtokába, amelyek szerint az ország több pontján is felfedezett, használt autógumikból álló illegális lerakatok összefüggésbe hozhatók Rogán Antal egyik államtitkárával, Benkő Tamással.

Rogán államtitkárának testvére áll a brutális zalai környezetszennyezés mögött is

A Momentum erről az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálatán (OS) keresztül is szeretett volna az MTI előfizetőinek beszámolni egy közleményben, aminek a pontos szövege ez volt:

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy Benkő Ádámnak, Rogán államtitkárának testvérének címzett leveleket talált a devecseri illegális gumilerakat területén.

„Annyira abszurd, hogy nem hittem a szememnek: Benkő Ádámnak írt, kibontott levelek voltak a szemétben a devecseri gumilerakatnál… Ebben a börtönből írt neki egy barátja és üzlettársa, instrukciókat küldve arra, hogy milyen cégeket nevezzen át; kit keressen, ha sokat akar szakítani; és kiben lehet megbízni az eddigi partnereik közül” – számol be a hihetetlen eseményről Tompos.

Bejegyzése végén a Momentum politikusa hozzáteszi, hogy már több illegális és környezetszennyező abroncstemetőt is felfedett, az ügyekkel kapcsolatban feljelentéseket tett.

Az ellenzéki párt sajtóreferense a Media1-nek is eljuttatta azt a választ, amit az állami hírügynökségtől kaptak. A közleményt az MTI OS szabályzatának 14.3-as pontjára hivatkozva tiltották le, mely szerint

„A közlemény nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát, így különösen nem lehet alkalmas más emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogának vagy üzleti titokhoz fűződő jogának megsértésére”.

Nem először dönt úgy az MTI, hogy nem adja ki egy ellenzéki párt közleményét. Mint arról a Media1 is beszámolt, korábban járt már így a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is, de a momentumos Tompos Márton közleményét sem most tiltották le először az adófizetők pénzéből fenntartott állami hírügynökség illetékesei. Egy szakmai szervezet, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) egyes közleményeit sem engedte ki az MTI. Ebből bírósági per is lett, amit egyébként az MTI-t működtető Duna Médiaszolgáltató Zrt. megnyert.

Kapcsolódó anyagok:

Rogán államtitkárának testvére áll a brutális zalai környezetszennyezés mögött is

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás