A rovat kizárólagos támogatója

Egyszerűen megdöbbentő, mennyire nem látjátok barbár primitívségeteket. Még azt a Facebook-posztomat is lájkoltátok, amiben ironikusan próbáltam szemléltetni, hogy az Állatok Világnapját halott, kitömött állatokkal (lásd még: Vadászati “Világ” kiállítás) ünneplitek. Nem veszitek észre, pedig az utókor úgy emlékszik majd rátok, mint az utolsókra, akik azért öltek állatokat, hogy aztán valami durva perverziótól vezérelve kipreparálva mutogassák őket gyerekeknek. Az utolsókra, akik a fél méteres hideg acélra rámarkolva próbálják megélni férfiasságukat. Az utolsókra, akik az állatok világnapján mozdulatlanságba dermedt, élettelen, horrorkiállítással kampányolnak.

Üldözöttnek és elnyomottnak állítjátok be magatokat, miközben önkényesen döntötök arról, hogy melyik állat éljen tovább és melyik múljon ki általatok. Csakhogy egy lassan pusztuló világ utolsó képviselői vagytok. Egy olyan világé, amelyben a férfi nem a kozmosz része és továbbteremtője, mint az “ősi” Upanisadokban, hanem a teremtés koronája, a természetet ura és leigázója. Ez a világ azonban a végét járja.

Semjén Zsolt, Nagy István agrárminiszter, Kovács Zoltán és az álló Hidvégi Béla vadász aki egykori dolgozószobájában beszél a keszthelyi Vadászati Múzeumban Varga György MTI

Az ego helyébe már az eco, vagyis a dölyfös énkép helyébe a természet lépett. És még csak észre sem veszitek ezt az önbizalomtól duzzadó pöffeszkedésetekben. Mit gondoltok, hogy fognak visszagondolni rátok évtizedek múlva? Már ma képesek vagyunk arra, hogy akár 3D nyomtatással állítsunk elő húspótló készítményeket, ezzel is mérsékelve a húsfeldolgozóipar káros hatásait és a vágóhidakon legyilkolt állatok szenvedéseit. Gondoljátok, hogy nem ezen az úton fog továbbhaladni a világ? Hogy a most felnövő generáció nem ennek fog esélyt adni?

Hiába vezénylitek ki a gyerekeket a kitömött állatok kiállítására, nem tudjátok becsapni őket. Azt gondoljátok, befolyásolni tudjátok a fiatalokat, csakhogy ők maximum tapasztalatlanok, nem hülyék. És egyszer még számon fogják kérni rajtatok ezt a Vadászati “Világ”kiállításnak nevezett közpénz- és állattemetőt. Ha üldözöttnek és elnyomottnak érzitek magatokat, akkor az ezért van. Egy olyan sötét eszmét próbáltok védeni, aminek nincs jövője. A világ meghalad majd titeket, ti pedig szégyenkezni fogtok.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás