A rovat kizárólagos támogatója

Kivonják a műanyag játékokat a Burger King menükből. Egy kampány keretében a régi játékokat összegyűjtik és újrahasznosítják Angliában.

Két kislány, Caitlin és Ella, nyár elején petíciót indítottak. Szerették volna elérni, hogy a gyorséttermek szüntessék meg a műanyag játékokat a menükben. Caitlin és Ella petícióján közben gyűlnek az aláírások, jelenleg 527 ezer aláírásnál tartanak.

Petíciójuk elérte a célját, a Burger King nemrég bejelentette: a környezet védelme érdekében eltávolítja a műanyag játékokat a kölyök menükből Angliában – írja a Treehuggerre hivatkozva a sokszinuvidek.hu.  A Burger King becslései szerint ezzel a cselekedettel 320 tonna műanyagot takarítanak meg, amivel nem szennyezik a környezetet.

Egy korábbi kezdeményezéssel az új-zélandi gyorséttermekben műanyag figurák helyett könyvet adnak a gyerekeknek.  

A gyorsétterem egy kampányt is indított Meltdown néven, melyben az éttermek összegyűjtik az egyszer használatos régi műanyag játékokat is, melyekért cserébe gyerekmenüt adnak. Az így összegyűjtött játékokat szétválogatják, megtisztítják, aprítják és olvasztják, majd új, az étteremben használt eszközök készülnek belőlük.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek