A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: erdlako.hu

Elköltöztetnék az Elvira-majort. Összecsomagolnák és elvinnék Érdről. Mert akadályozza az ipari park fejlesztését. Pont a faültetvény és génbank van útban az ipari parknak. Hát fogják és viszik?

A június 12-én megjelent a Magyar közlönyben a Kormány a Modern Városok Program fejlesztéseivel összefüggő egyes vagyonjogi döntésekről szóló 1355/2017. (VI. 12.) Korm. határozata. Ennek 6. pontja mondja ki, hogy még a hónap végéig (azaz két hetet adva a végrehajtásra) vizsgálják ki az Elvira-major elköltöztetésének lehetőségét. Azt hiszik, hogy ez csak egy rossz vicc? Akkor olvassák:

A Kormány a Modern Városok Program (a továbbiakban: MVP) keretében a megyei jogú városok önkormányzataival kötött
együttműködési megállapodásokban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében
(…)
6. felhívja a földművelésügyi minisztert, hogy a Magyarország Kormánya és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata  közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló 1504/2015. (VII. 23.) Korm. határozat 2. pont a) alpont aa) pontjában meghatározott ipari park fejlesztés megvalósítását akadályozó körülményeket – a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával – vizsgálja meg, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ által az érdi Elvira majorban folytatott tevékenység más ingatlanon történő folytatásának lehetősége és annak költségei vizsgálatára is kiterjedően, és tegyen javaslatot az ipari park fejlesztés megvalósíthatósága érdekében szükséges intézkedésekre;

Felelős: földművelésügyi miniszter, nemzeti fejlesztési miniszter
Határidő: 2017. június 30.
(…)
Orbán Viktor s. k.,
 miniszterelnök

(kiemelés tőlem)

Értik ezt polgártársak? Megvizsgálják, hogy hogyan lehet pár száz hektár ültetvényt elköltöztetni. És ahogy ismerjük őket, meg fogják találni a lehetőségét. Érd szegényebb lesz egy valódi kinccsel, gazdagabb egy kétséges eredményű ingatlanspekulációval.

Hogy milyen munka zajlik az Elvira-majorban, arról itt olvashat: Nemzeti kincsünk: az érdi génbank

Hogy mit terveznek helyette, arról pedig itt: Ipari park az Elvira-majorból

Pedig volt idő, mikor még a Fidesz védte Gyurcsánytól: Elveszhet a páratlan gyümölcs génbank

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás