Hirdetés

Ingyen jöhetnek be a madárjelmezes gyermekek március 12-én, szombaton tartja az Állatkerbe. A „Madarak napa” rendezvény résztvevői bepillantást nyerhetnek a madármentő állomás és a keltető kulisszák mögötti világába, az apróbbak pedig vetélkedőn, játékos foglalkozásokon is kipróbálhatják tudásukat.

A tó partján a kert madarász munkatársai madármegfigyelést szerveznek, a Barlang Teremben pedig 11 és 13 órai kezdettel a Vándormadarak című filmet láthatják az érdeklődők. A madárjelmezben érkező 14 éven aluli gyermekek ingyen jöhetnek be az Állatkertbe.
Bár a tél hűs leheletét még mindig érezni, lassan-lassan azért csak kitavaszodik. Nemsokára újra megjelennek az országban költöző madaraink, sőt, az első idei gólya március első napjaiban már meg is érkezett a vasi Püspökmolnáriba. Bár az országban szerencsére sok-sok madárbarát akad, az Állatkert szeretné felhívni nyilvánosság figyelmét tollas barátaink fontosságára. Március 12-én, azaz szombaton éppen ezért kerül megrendezésre a „Madarak napja”. Így amikorra a költöző madaraink mind visszatérnek, talán olyan országba érkezhetnek, ahol még több madárbarát akad, mint korábban. És ennek bizonyára a nálunk telelő madarak is örülnének. Hacsak nem repül az ember a vándormadarakkal, nehezen érzi át igazán, hogy micsoda erőpróbát jelent a számukra a vándorlás. Éppen ezért örülünk annak, hogy az SPI jóvoltából a Barlang Teremben kétszer is levetíthetjük Jaques Perrin „Vándormadarak” című látványos természetfilmjét. Az előadások 11:00 és 13:00-kor kezdődnek.
Ugyancsak a Barlang Teremben, 10 és 15 óra között lesz mód arra, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek néhány „állati alkatrésszel”, elsősorban madártojásokkal és tollakkal, amelyekről az érdekes tudnivalókat a kert zoopedagógusai mesélik el. Természetesen az „állati alkatrészeket” kézbe is lehet majd venni. Ugyanitt madaras vonatkozású kézműves foglalkozást is tartunk, a bátrabbak pedig madaras teszttel próbálhatják ki ornitológiai tudásukat.

Aki az állatkerti madárgondozás kulisszatitkaiba szeretne betekinteni, ezt is megteheti. 11 és 13 órai kezdettel a Madártelelő és a Keltető, 12 és 14 órai kezdettel pedig a Madármentő állomás titkaiba avatják be a közönséget az ott dolgozó szakemberek egy rövid kulisszák mögötti séta keretében. Annak pedig, aki az állatkerti Nagy-tóra látogató madárvendégek iránt érdeklődik, 12 és 15 óra között a Nagy-tó partjánál nyújtunk lehetőséget arra, hogy a távcsöves madármegfigyelés fogásait elsajátítsa.
A nyitva tartás teljes ideje alatt mindazok a 14 éven aluli gyermekek, akik madárjelmezben, madárnak maszkírozva keresik fel az Állatkertet, ingyenesen jöhetnek be!
Bővebb információval szolgál a Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya Tel: 363-379/177; fax: 364-0109 Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens e-mail: hanga@zoobudapest.com 06-20 / 200-5812

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás