Hirdetés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tiszteletbeli elnöke Schmidt Egon író, ornitológus legújabb könyve a Madárdalos emlékeim címmel, az MME kiadásában jelent meg, melyben érdekes történeteket oszt meg énekesmadarakról.

A 2009-ben Kossuth-díjjal is kitüntetett szerzőnek mintegy 70 műve látott napvilágot, melyek az állatokról szólnak, s tükrözik mély természetszeretetét, lelkes rajongását a madarak s elhivatottságát a madárvédelem iránt.

Schmidt Egon és Haraszthy László a madárdalos könyvvel

A Madárdalos emlékeim könnyed stílusú, olvasmányos mű, mely 239 oldalon 79 magyar fotós 189 fotójával illusztrált. A kötetből az élményeken túl megismerhetjük többek között a pipiskék példás házasságát, az erdei pacsirta nem túl szerencsés magyar névválasztását vagy a seregélyek mesteri hangutánzó képességét.


Ajánljuk figyelmükbe a kiváló ismeretterjesztő szakemberrel készült podcastunkat.
Több tízezer ember köszönheti a természet iránti rajongását Schmidt Egonnak, aki 2021. június 16-án ünnepelte 90. születésnapját. Neve generációk számára egyet jelent a madarak, és a természet szeretetével és megfigyelésével. Írásai és rádióműsora révén sokan, sokat tanultunk a természetről. Környezetünk változásáról, és kacskaringós életútjáról – a kitelepítéstől a Kossuth-díjig – Sarkadi Péter beszélgetett.
 Az égvilágon semmi más nem érdekelt, csak a madarak – 90 éves Schmidt Egon.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás