A rovat kizárólagos támogatója

Milliárdokból épülhet meg Óbudán az a gát, ami a rendszerváltás óta az ártérre épített lakóparkokat, vendéglátóhelyeket védené – közpénzből.A valaha a szabadidősportot szolgáló, ám mára már jórészt privatizált Római-parti partszakasz egy része állítólag a Deutsch-család érdekeltségébe tartozik.

Az LMP képviselője szerint nem először bizonyosodhat be, hogy Magyarországon az állam megjutalmazza a jogsértő magatartást. Európában egyedülálló nagyvárosi partszakasz képét változtathatja meg, ha megépül Óbudán a Duna árterében az a mobil elemekből álló gátrendszer, amiért az ott lakók, és a betelepült vendéglátósok régóta lobbiznak. A rendszerváltás után ugyanis rohamos sebességgel kezdett beépülni Óbudán a Duna ártere. Sorra privatizálták a part menti csónakházakat, melyekből új tulajdonosaik vagy vendéglátóhelyeket létesítettek, vagy a telken lakóparkok épültek. Mindez a főváros, és a kerület vezetésének asszisztálásával történt.

Így a terület mára gyakorlatilag lakóövezetté vált, a házakat az utóbbi években többször elöntötte a víz. A beköltözők, és a vendéglátósok régóta lobbiznak ingatlanjaik védelméért – nem mellesleg egy gát megépítésével ezek értéke jelentősen nőni is fog. A Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége végül engedett a nyomásnak: a testület a héten tárgyalta az előterjesztést, ami négy megoldást vázolt fel az árvízvédelemre. A mobilgátak megépítését már a Demszky-érában is ígérték, ám ennél többet idáig nem sikerült elérni.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Ismét a törvénysértést jutalmazhatják közpénzből

Gátat a gátnak!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás