Hirdetés

A frissen publikált eredmények szerint a világ legegészségesebb 10 nemzete közül öt európai, a legegészségesebb ország címét idén Spanyolország lett. A 169 vizsgált gazdaság között ott van Magyarország is, csak sajnos nem az első tíz között.

Most jött ki a Bloomberg Healthiest Country Indexe (itt a teljes részletes lista), amely 169 gazdaságot vizsgált több olyan szempont szerint is, amelyek kihatással vannak az egészségre. Így például figyelembe vették a várható élettartamot, a tiszta vízhez való hozzájutás lehetőségét, a közegészségügy állapotát, a dohányzást vagy az elhízást is.

A portfolio által idézett lista alapján idén Spanyolország nyerte el a világ legegészségesebb országa címét, de öt másik európai nemzet is felfért a top 10-es listára: Olaszország a második, Izland a harmadik, Svájc az ötödik, Svédország a hatodik és Norvégia a kilencedik helyen végzett. A legjobb tíz között ott van még Japán, Ausztrália, Szingapúr és Izrael is.

A vizsgált országok között ott van Magyarország is, amely idén a 48. helyet érte el, a szomszédos országok közül Ausztria a 13., Szlovénia például a 24., Szlovákia pedig a 45. helyet érte el.

Íme az első 10 helyezett:

    Spanyolország
    Olaszország
    Izland
    Japán
    Svájc
    Svédország
    Ausztrália
    Szingapúr
    Norvégia
    Izrael

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás