A rovat kizárólagos támogatója

A WWF adatai szerint a pandák száma az 1980-as években volt a mélyponton, akkor kevesebb mint ezer egyed élt a Földön, ezt sikerült mostanra 3924-re növelni. A WWF igazgatója Marco Lambertini szerint a védelemre szoruló állatok közül 50 évig az óriáspanda volt a legkedveltebb, mely faj egy lépéssel távolabb került a kihalástól. Viszont a veszélyeztetett állatok közé került a keleti gorilla.

A Természetvédelmi Világszövetség úgynevezett "vörös listáján" az állatok a "veszélyeztetett" kategóriából a "sebezhetőbe" került át. A kínai populáció csökkenése megállt. A BBC. szerint jelenleg 1864 felnőtt és 2060 kölyökpanda él.

A WWF igazgatója Marco Lambertini szerint "a védelemre szoruló állatok közül ötven évig az óriáspanda volt a legkedveltebb. Az állat- és természetvédelem iránt elkötelezettek számára izgalmas újdonság, hogy a panda most egy lépéssel távolabb került a kihalástól." 

A kínai állam törekvései hatásosak – jelentette ki a Természetvédelmi Világszövetség, amely azonban felhívta a figyelmet arra hogy a növekedés nem biztos, hogy hosszú életű lesz, mert a klímaváltozás miatt az óriáspandák természetes élőhelye is veszélyeztetett.

A világszövetség konferenciáján egy rossz hírt is közöltek. A veszélyeztetett állatok közé került a keleti gorilla, melynek populációja az elmúlt két évtizedben 70%-kal csökkent.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek