A rovat kizárólagos támogatója

Tegnap este második alkalommal adták át az idén öt éves CSR Hungary CSR Kiválóság Díját, amelyet idén Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója nyert el. A díjátadón keretében köszöntötték a társadalmi felelősségvállalás követendő példaképeit.

A szervezők szándéka szerint a CSR Kiválóság Díj azt az egyéni teljesítményt jutalmazza, amely nagymértékben hozzájárul a vállalati felelősség terjedéséhez. Az elismerésre elsősorban vállalati döntéshozók, CSR munkatársak és újságírók nevezését várták. Tavaly a díjat Rolek Ferenc, a Budapest Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese kapta, akinek nevéhez köthető többek között a bank saját önkéntes akciósorozata, a Törődés Napja is.

A Holcim Hungária Zrt. 2009-ben már elnyerte a CSR Hungary Díjat, akkor a „Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment – nagyvállalat” kategóriában díjazták a cég társadalmi felelősségvállalási tevékenységét.

Az egyéni elismerés mellett tegnap este további 5 kategóriában adtak át díjat a legkiválóbb CSR programoknak:
• „Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment – nagyvállalatok kategória”: Magyar Telekom Nyrt.;
• „Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment – kkv kategória”: p2m Consulting Kft.;
• „Közös felelősség – Közös ügyek – oktatás, kultúra kategória”: BorsodChem Zrt.,
• „Közös felelősség – Közös ügyek – sport, egészség kategória”: CO-OP Hungary Zrt.;
• „Környezet/zöld kiválóság kategória”: (MAVIR Zrt.)

Külön oklevelet adtak át Bewise Tancsadó Kft.-nek és Wieland & Wieland Kft.-nek a neurológiai természetű fejlődés rendellenesség zavarral küzdő gyermekek és felnőttek számára kidolgozott oktatási, képzési programért.

CSR Hungary 2012 díjazottakCSR Hungary 2012 díjazottak

Balról jobbra: Márta Irén, a Holcim Hungary Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója; Wieland Veronika, a Wieland & Wieland Kft ügyvezető igazgatója; Bölcskei Mónika, a Be Wise Tanácsadó Kft ügyvezető igazgatója.; Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke; Dr. Jason Ding a BorsodChem Zrt. elnök-vezérigazgatója; Patonai Ágnes, a p2m Consulting Kft. ügyvezető igazgatója; Kovács Ildikó a Magyar Telekom Nyrt. marketing és vállalati kommunikációs igazgatója; Hackl Mónika, a MAVIR Zrt. kommunikációs osztályvezetője

A CSR-ben élenjáró vállalatokat és példaértékű munkát végző szakembereket kilenc fős Bíráló Bizottság választotta ki a pályázók közül. A bizottság tagjai Takács Júlia, a CSR Hungary Konferencia és Díj alapítója; Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója; Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzések Tanácsának megbízott főtitkára; Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója; Dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzések Tanácsának elnöke; Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója; Karászi Zoltán, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója; Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára és Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora voltak.

Márta Irén kommunikációs igazgató 2005-ben csatlakozott a Holcim Hungária Zrt.-hez. A vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége, amelyben a kommunikációs igazgató meghatározó szerepet tölt be, az elmúlt években számos elismerésben részesült: többek között a CSR Hungary és a Figyelő TOP 200 CSR díj, valamint két rangos nemzetközi elismerés, a European Execellence Awards és a Sabre Awards fémjelzi felelős működését. Márta Irén nevéhez kapcsolódik számos, a fenntartható építészettel és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kezdeményezés, amelyek célja a fenntartható építészet és a CSR kultúra szélesebb körű megismertetése Magyarországon. Mindezt a vállalati pozícióján túlmutatóan, szakmailag és emberileg is személyes elkötelezettséggel végzi. A CSR különböző területein számos szervezet vezetőségének tagja vagy alapítója, így alelnökként vesz részt a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), alapítóként a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HUGBC) és a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ), elnökségi tagként a KÖVET munkájában.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átvehettem ezt az elismerést. – mondta el Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. – Ez a díj nem csak egyéni érdem, hanem csapatmunka eredménye, hiszen valamennyi programunkat csak úgy tudtuk és tudjuk a jövőben is megvalósítani, hogy munkatársaimmal együtt dolgozunk a közösség érdekében.”

A CSR Hungary
A 2008-ban alapított, az utóbbi években presztízsértékűvé vált CSR Hungary Díj 2012-ben is a legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket, szolgáltatásokat, projekteket értékeli. A CSR Kiválóság Díj azt az egyéni CSR teljesítményt jutalmazza, amely példamutató magatartásával nagymértékben hozzájárul a vállalati felelősség elterjedéséhez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek