A rovat kizárólagos támogatója

A júniusban üzembe helyezett 15 állomás után, ma 5 új MOL Bubi gyűjtőállomást üzemelnek be a II. kerület –Mechwart liget, a IX. kerület – Vendel utca és a Bakáts tér, a XIII. kerület – Dózsa György út M, és a Váci út- Bulcsú utca helyszíneken.

Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet, így idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 638 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését- írta mai közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás