Hirdetés
greenfo/MTI

Több medvebocs született a télen a Pireneusokban, kettőt közülük le is fényképeztek Caramelles nevű anyjukkal – közölte a francia vadászati és vadvédelmi hivatal (ONCFS) és két medvevédelmi egyesület.

A fotók a Középső-Pireneusok spanyol oldalán készültek – közölte az ONCFS. Spanyol szakemberek egy másik helyen is láttak medvét bocsokkal – közölték a Pays de l’ours ADET (Medveország) és a FERUS nevű, medvék védelmével foglalkozó pireneusi egyesületek.

Alain Reynes, a Pays de l’ours ADET igazgatója szerint az idén születetteken kívül 21 medve él a Pireneusokban. Örvendetesnek nevezte, hogy az idei bocsok többsége nőstény, ami szintén kedvez az állomány növekedésének. A Pireneusok nyugati vonulatában továbbra sincsenek nőstények. A dél-franciaországi Béarnban mindössze két hím él, a francia kormány 2011-ben nem járult hozzá, hogy nőstényt telepítsenek ide.

Alain Reynes felszólította a szocialista kormányt, hogy a szeptember közepére tervezett könyezetvédelmi és biodiverzitás konferencián valljon színt szándékáról. Francois Hollande köztársasági elnök választási kampányában határozottan állást foglalt a biológiai sokféleség mellett – emlékeztetett az igazgató.

A medvék többsége a Középső- és a Keleti-Pireneusokban él, főként Haute-Garonne és Ariege megyékben, a határ spanyol oldalán pedig Val d’Aran és Pallars Sobira katalóniai járásokban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás