Hirdetés

Egy bécsi nő még nyáron azzal hívta fel a Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy gazdátlan kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál. A fiatal állat Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba került, ahol új gazdát kerestek neki. Közben kiderült, hogy a kutya a betelefonáló nőé volt, így most ki kell fizetnie az ellátásának teljes költségét, több mint 8.700 eurót.

Akár közvetlenül a megtalálók, akár az állatmentők visznek egy kóbor állatot a bécsi TierQuarTierba, mindig nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a gazdáját. Egy bécsi nő most valószínűleg nem igazán örül a sikeres nyomozásnak, mivel több mint 8.700 eurója bánja, hogy meg akart szabadulni a kutyájától.

Az eset még nyáron történt, amikor a nő azzal hívta fel az osztrák főváros Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy kóbor kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál. A fiatal török pásztorkutyát az állatmentők befogták és Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba vitték. Itt gondját viselték és a grazi Noé Bárkája Állatmenhellyel együttműködésben új otthont találtak neki, ahol nemcsak szeretik, de elegendő mozgástér is a rendelkezésére áll. Az egy éves Ates ugyanis egy török pásztorkutya, egy kangal, amely akár 65 kilósra is megnő és rengeteg mozgásra és foglalkozásra van szüksége.

Ates kutya sorsa jóra fordult © TierQuarTier Wien

Az Állatvédelmi Hivatal közben bizonyítani tudta, hogy a betelefonáló nő valójában nem a megtaláló, hanem a kutya gazdája, aki csak meg akart szabadulni az állattól. Így a közigazgatási bíróság döntése értelmében őt terheli a kutya ellátásával és elhelyezésével kapcsolatot minden költség, összesen 8.737,12 euró.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás