A rovat kizárólagos támogatója

A Fidesz rezsicsökkentésről beszél, de ahol csak lehet, lehúzzák az embereket vagy lehúzásra kényszerítik a közszolgáltatókat. Közben szisztematikusan lerohasztják a hulladékgazdálkodást.

A fótiakat, veresegyháziakat, csömörieket, erdőkertesieket és csomádiakat „szolgáló” Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási NKft. például úgy döntött, a továbbiakban nem oszt szelektív hulladékgyűjtő zsákokat. Mindenki oldja meg maga, milyen zsákba pakolja az üres flakonokat, csomagolóanyagokat, papírt. Ez szerződésszegés és burkolt áremelés – a zsákot ezentúl magunknak kell megvásárolnunk.

Korábban volt, hogy 91 településen már nem kéthetente, hanem csak havonta vitték el a szelektív hulladékot. Emiatt kevesebben tudnak és fognak szelektíven gyűjteni, ami minden zöld értékkel szembe megy. Ráadásul a ritkán ürített szemetesek mellé helyezett hulladék szétszóródhat, ami további problémákat okoz.

A kép korábban készült Cegléden, amikor a DTkH hulladékgyűjtőinél több helyen hegyekben állt a szemét. Még jó, hogy a Fidesz “zöldfordulatot” hajtott végre…írta FB oldalán Dorosz Dávid, a terület ellenzéki országgyűlési képviselő jelöltje.

Kapcsolódó anyagok:

Dráma a Zöld Hídnál

Ki lesz a magyar szemétkirály? Újabb rendszerváltás a hulladékgazdálkodásban

Kinyírhatja a még működő üvegvisszaváltást is a kormány betétdíjas rendszere

A hulladékokra is jutna az uniós válságpénzből?

Kevesebb újrahasznosítást akar az Orbán-kormány

A Z nem Zorro. Követendő szlovák hulladékcsökkentési módszer

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás