A rovat kizárólagos támogatója

Nehéz a Gift című magyar rövidfilm mellett könnyek és mély megdöbbenés nélkül elmenni. Az alkotók nem bízták a véletlenre a sokkszerű hatást. A film története mindennapos és talán pont emiatt megrázó, de a szavak helyett beszéljenek a képkockák.

  

"A filmet figyelemfelkeltés céljából csináltuk és semmiképp nem akartuk simogatva kezelni a témát, hisz a probléma megköveteli a drasztikus megvilágítást mert maga a tett is drasztikus. Az összehasonlítás pedig részünkről azért nem erős mert minden házi kedvenc számunkra családtag, akár egy gyermek. Nem mehetünk el szó nélkül az állatkínzások mellett különösen akkor amikor a Húsvétra kapott nyulak hasonló tetteknek vannak kitéve"- elemezte a Nullahategy.hu-nak Görögh Attila, a film egyik ötletgazdája."

A DeadLens Pictures producere kiemelte: "A stáb az állatok iránti elhivatottságát tükrözi a film és a figyelemfelkeltés a mai világban megköveteli azt, hogy a végső határig menjünk, ami még belefér a jó ízlésbe, ugyanakkor kiveri a biztosítékot. Ahogy nálam is kiverte amikor tucatszámra vittem haza a kidobott macskákat és kutyákat gyerekkoromban a nagyszüleimhez. Figyeljünk jobban minden élőlényre, mert a kutyák még akkor is bíznak az emberben ha kirakják őket az út szélére mint egy megunt ruhadarabot. A kérdés, hogy meddig lesznek a leghűségesebb társaink ha ezek a tettek szaporodnak."

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás