A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Laptopvásárlás előtt a különféle akciós ajánlatokat böngészve felmerülhet benned a kérdés, hogy új vagy használt, esetleg felújított laptopot érdemes-e venned céljaidhoz, pénztárcádhoz igazítva. 

Igazából azt sem árt tisztázni, mit is jelent a használt, illetve a felújított laptop. Használt laptop alatt olyan gépeket értünk, amelyeket előző tulajdonosaik “úgy, ahogy van” adnak el, így ezek állapota változatos lehet. Ezzel szemben a felújított laptopokat a gyártók vagy kereskedők szakszerűen felújítva, az újszerű állapothoz közeli állapotban dobnak újra piacra.

Ezeket a felújított laptopokat az értékesítők általában különféle esztétikai osztályokba sorolják, így már vásárlás előtt biztos lehetsz az állapotában, tehát nem zsákbamacska.

Miért érdemes felújított laptopot vásárolni?

A felújított számítógépekre szakosodott kereskedők által kínált felújított laptopok megbízható forrásból származnak, általában nyugat-európai multinacionális cégek, bankok 2-3 év után leselejtezett üzleti célú laptopjait jelentik. A kereskedők alapos tisztítás, teljes körű felújítás, tesztelés után értékesítik ezeket a gépeket, tehát emiatt a felújított laptopok nem azonos kategóriába esnek a használt laptopokkal. A felújított gépeket általában 1-2 éves garanciával kínálják eladásra. Így ugyanazért a pénzért jóval magasabb minőségű laptophoz juthatsz, mintha újat vennél. 

Az üzleti laptopok számos előnnyel rendelkeznek az általános, otthoni használatra szánt laptopokkal szemben:

  • strapabíróbbak, mint egy hagyományos laptop,
  • nagyobb teljesítményt nyújtanak,
  • minőségi anyagokból készülnek,
  • tükröződésmentes kijelzővel rendelkeznek,
  • általában biztonsági funkciókkal ellátottak: ujjlenyomat-olvasó, adatvédelem
  • folyadékálló billentyűzettel felszereltek,
  • várható élettartamuk 5-10+ év.

Érdemes szétnézned a furbify felújított laptopjai között, hiszen itt igen kedvező ajánlatokra lelhetsz. 

Kinek érdemes felújított laptopot vásárolni?

Amennyiben számodra fontos a minőség és a megbízhatóság, valamint nem mellékes az ár, és nem a legújabb csúcsgépek, designer darabok közül válogatnál, úgy mindenképp javasoljuk, hogy nézz körül a felújított laptopok piacán. 

Diákoknak tanulásra, emellett szórakozásra is kiváló választás lehet egy felújított, üzleti kategóriás laptop. Ezeken a gépeken nemcsak az irodai szoftverek futtathatók, hanem böngészésre, streamelésre, filmnézésre, egyszerűbb játékokra is használhatók.

Otthoni munkát végzők, home office-ban dolgozók számára is megéri felújított business class laptopot választani, hiszen ezek napi több órás aktív munkára lettek tervezve.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás