A rovat kizárólagos támogatója

Defekttűrő, erősített oldalfalú, halk és üzemanyag-takarékos, szuper biztonságos és még szép is. A megfelelő autógumi kiválasztása segít, hogy biztonságosabban üzemeltethessük a kocsit. Az ideális világban a szakemberek azonnal a legjobb gumit szerelnék fel a kocsinkra. A valóság azonban más. Mit lehet ilyenkor tenni? Az internet segít. 

Mire jó a gumirendelés?

Az autógumi rendelése több szempontból is megéri. Még a legjobb gumis üzletek is csak korlátozott mennyiségű abroncsot tudnak raktáron tartani. Ma már nagyon sokféle autó létezik, a kiskerekű városi kocsiktól kezdve a robusztus SUV-kig. Szinte lehetetlen ilyen mennyiségű kocsira nagy választékban, megbízhatóan raktáron tartani az összes fajta kereket. 

A gumisoknál ezért több megoldásból választhatunk. Elképzelhető, hogy 1-2 gyártóval tartják a kapcsolatot, és az ő gumijaikból tartanak készletet. Az is lehet, hogy ajánlanak nekünk háromféle gumit, amiből válogathatunk, vagy először ők is csak megrendelik a gumit, majd ha megérkezett, felszerelik az autóra. Egyik megoldás sem a legjobb. 

A gumikat nem csak az autóhoz, de a vezető stílusához is hozzá kell szabni. Ami az egyik sofőrnek megfelelő, az a másik számára nem biztos, hogy előnyös. Más igényei vannak annak, aki friss jogosítvánnyal ingázik az otthona és a munkahelye között, és más annak, aki évtizedes tapasztalattal végez csomagszállítást. 

Ha az interneten rendelünk, sokkal nagyobb a választék, így könnyebb a saját igényeinkre szabni a rendelést.

Hogyan zajlik a gumiabroncs megrendelése?

Ma már számos webáruház kínál gumiabroncsokat. Az Olcsobbgumi.hu például egészen nagy választékkal dolgozik, szinte minden nevesebb gyártó termékeiből kínál egészen komoly palettát, de a kevésbé neves gyárak minőségibb termékeit is megtaláljuk itt, elérhető áron. 

A gumirendeléshez tisztában kell lennünk a gumiabroncs méretével. Ezt az adatot az autó gépkönyvéből vagy a vezetőülés közelében lévő matricáról tudjuk megállapítani.

A webáruházakban általában méret alapján tudunk keresni. Ezzel együtt még számos más tulajdonságra is lehet szűrni. Választhatunk olyan abroncsot, amelyik erősebb oldalfallal rendelkezik vagy defekttűrő – amennyiben ezt a kocsink felépítése lehetővé teszi. Kereshetünk téli vagy nyári gumit, de vannak olyan abroncsok is, amelyeket kifejezetten valamilyen típusú használathoz teveznek. 

Ki szereli fel a gumit?

Sok olyan internetes áruház van, akik a partnerműhelyekben vállalni tudják a gumi felszerelését is. Az Olcsobbgumi.hu is így dolgozik, de a gumi házhoz szállításának köszönhetően arra is lehetőség van, hogy mi magunk vagy az általunk választott szakember végezze el a munkát. 

A gumirendelésnek hála gyorsan és könnyen juthatunk hozzá a legmegbízhatóbb abroncsokhoz is. A házhoz szállítás segít abban, hogy kihasználhassuk az akciókat, hiszen legfeljebb néhány hétig állni hagyjuk a megrendelt készletet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás