Hirdetés
(X)

2017 áprilisától a Manitu Solar a világ egyik legnagyobb, napelemes eszközöket gyártó német SMA tulajdonában álló Zeversolar invertereit is forgalmazza Magyarországon. Az eredetileg kínai alapítású Zeversolart 2013 elején vásárolta fel a világ egyik legnagyobb, napenergia hasznosításával foglalkozó vállalata, a német SMA.

A Zeversolar 2007-es alapítása óta az inverterek egyik legnagyobb gyártója, inverterei a világ élvonalába tartoznak: hatékonyságuk a független laboratóriumok tesztjei szerint 97,5% felett van, a felvásárlás óta pedig a német központ végzi a tervezési feladatokat.

Az inverter a napelemek által előállított egyenáramot alakítja át a villamos-energia hálózatokban használt váltóárammá.

 

Inverter nélkül a napelem által megtermelt energia nem lenne felhasználható, így az a napelemes rendszerek nélkülözhetetlen alkotóeleme. A Zeversolar „S” termékcsaládja kifejezetten a lakossági felhasználók számára készült, súlya a megszokottnak csak a fele (6,5 kg), és mindössze 15 decibeles zajkibocsátással működik, felügyelete kábeles és kábel nélküli (wi-fi) kapcsolattal is történhet, az IP65-ös védettsége miatt kültérre is szerelhető, védődoboz nélkül. Az „S” termékcsalád már rendelkezik az áramszolgáltatói csatlakozásra szóló magyar engedélyekkel is.

„A Manitu Solar portfoliójába kitűnően beleillenek a Zeversolar kisebb teljesítményű, 1-3 kW-os, egyfázisú inverterei, ráadásul az egész iparág a kínai-német gyártót megbízható, erős technikai háttérrel rendelkező partnerként ismeri.” – nyilatkozta az együttműködési megállapodásról Nagy Norbert, a Manitu Solar ügyvezetője. „Bár a magyar napaelemes piac az egyik legkisebb Európában, de jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, szemben az érett német és nyugat-európai piaccal, így megállapodásunk a Manitu Solarral tovább erősítheti jelenlétünket Magyarországon és a közép-kelet-európai térségben.” – mondta Andreas König, a Zeversolar európai értékesítési igazgatója.
 


A Manitu Solar Magyarország egyik vezető napelemes vállalata
. 2010 óra több mint 3 megawatt teljesítményű napelemes rendszereket telepített Magyarországon. A saját mérnökökkel rendelkező és stratégia partnerként a céggel dolgozó kivitelező csapattal együttműködve a garanciális időszakban – a kiépítés után is – támogatja ügyfeleit. A Manitu Solar számos vezető napelemes gyártó vállalat hazai képviseletét látja még el, mint az LG, Sharp, Trina Solar, Canadian Solar, Fronius és K2.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás