A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A gyermekek iszonyatosan gyorsan nőnek. Nem győzzük cserélgetni a kicsik ruhatárát, hogy mindig a megfelelő méretű öltözéket tudja viselni a kicsi, és nincs ez másképp a cipők terén sem. A csöppségek lába szinte egyik napról a másikra nagyobb méretű.

Nem biztos, hogy a neves márkáké a legjobb cipő

A gyermekek lábának egészsége érdekében érdemes jó minőségű cipőcskékre beruházni. A színvonalas termékektől elvárhatjuk, hogy fókuszba helyezze a láb kényelmét, és támogassa a fejlődést, valamint tartós legyen. A mai piacon könnyen elveszhetünk a trendi minták és a divatos varrás és formai megoldások között. Sokan kiválasztanak egy ismertebb márkát, és onnan szerzik be az apró lábbeliket. A legtöbb esetben azonban a kis gyártók termékei sokkal több figyelemmel készülnek, mint a sorozatgyártott nagyobb cégeké. A kis márkák sokkal alaposabban vizsgálják a pici lábakat, és olyan feltételeket biztosítanak termékükkel, amik támogatják az egészséget. Ilyen a cipő szellőzése, a sarokrész kiképzése és a talp anyagválasztása.

Asso gyerekcipő az egészséges lábakért

A Lurkócipő kínálatában kapható Asso cipő vezető szerepet tölt be a hazai piacon a minőségét tekintve. Ezek a lábbelik magasított kéreggel támasztják alá a bokát, így a bokasüllyedés megelőzése szempontjából az egyik legjobb választás.

Ha emellett a gyártó mellett döntünk, akkor tudnunk kell, hogy a vásárlással hazai márkát támogatunk. A magyar vállalkozás amellett, hogy gyönyörű és igényes darabokat készít, változatos színeket használ, és a kivitelezés is nagyon ötletes. Érdemes lehet még olyan márkák polcain is körülnézni, mint a Falcon. A supinált cipők terén is megvannak a csúcs gyártók, ilyen a Maus a Linea és a Salus. Az utóbbi három márka megszerezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet igazolását.

Nem mindegy tehát, hogy honnan választunk lábbelit gyermekünknek és óvva intünk mindenkit az olcsón hozzáférhető, gyenge minőségű termékektől, hiszen a láb egészsége szempontjából ezeket érdemes elkerülni.

Fő a gyermek egészsége

A fent felsorolt igényes márkák mind-mind minőségi anyagfelhasználással készítik a termékeiket. A jól szellőző bőr felsőrész abban játszik szerepet, hogy ne izzadjanak be a kicsi lábak, míg a talp kialakítása a jó tartásért felel. A talp megfelelő anyagfelhasználás esetén kellően rugalmas, hogy segítse a gyermek lépteit, de elég merev a jó stabilitáshoz. Egy igazán körültekintően kialakított gyermek lábbeli nemcsak esztétikai előnyökkel bír, hanem a bokasüllyedés vagy lúdtalp kezdeti kezelésére is alkalmas.

Összességében tehát a lurkó egészségén nem érdemes spórolni. Nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket, ha gyermekünk a számára legmegfelelőbb lábbelit viseli, mert mindent megtettünk, ami tőlünk telhet az egészsége érdekében.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás