Hirdetés

Az utasok járnak legjobban a miniszter és a főpolgármester mai megállapodásával. Lázár János és Karácsony Gergely közös közleménye.

Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester a mai találkozóján egy teljesen új, átfogó megállapodást kötött a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés viszonyának rendezéséről. A megállapodás utasok százezrei számára teszi olcsóbbá és egyszerűbbé a közösségi közlekedés használatát.

A megállapodás értelmében a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja, minden értékesítési csatornáján.

Az eddigi, számos vitára okot adó költségalapú elszámolás helyett a felek abban állapodtak meg, hogy a Budapest-bérletből, a Pest vármegyei bérletből és az országbérletből származó bevételt, és az ahhoz kapcsolódó menetdíjkiegészítést – az adott érvényességi terület sajátosságaihoz igazodóan – teljesítményarányosan osztják meg.

A miniszter és a főpolgármester egyetértett abban is, hogy az eddig a Fővárosi Önkormányzatot illető évi 12 milliárd forint normatív költségvetési támogatás helyett 2024-től a felek egy olyan rendszert alakítanak ki, amely egyaránt szolgálja a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés bevétellel nem fedezett költségeinek megtérülését.

A minisztérium és a főváros lezárja a tavaly év végén megszűnt korábbi agglomerációs megállapodással kapcsolatos elszámolási vitákat is. Az új, átfogó megállapodás eredményeként a Fővárosi Önkormányzat agglomerációs költségtérítés 2022-2023-as elszámolásként 5,57 milliárd forintot fizet a MÁV-nak.

„A megállapodás technikai részleteit a minisztérium és az önkormányzat a közlekedési vállalatok bevonásával dolgozza ki úgy, hogy az 2024. március 1-jén hatályba léphessen” – derült ki a közleményből. A megállapodás további részleteit nem közölték. Fontos kérdés lehet majd az elszámolás, mivel a Budapest-bérletet várhatóan jóval kevesebben fogják megvásárolni, így a BKK ebből származó bevételei csökkenni fognak.

Lázár János építés- és közlekedésügyi miniszter január 9-én ajánlatot tett a fővárosnak a Budapest-bérlet és az agglomerációs megállapodás jövőjével kapcsolatban: Budapest közigazgatási határán belül elfogadják a Budapest-bérletet a MÁV és a Volán járatain, ha cserébe a BKK elfogadja az ország- és vármegyebérletet. Karácsony Gergely főpolgármester erre azt mondta, hogy az irány jó, de a közös szolgáltatások mellé közös bevételelszámolásra is szükség van, és a fővárosnak csak az a megoldás elfogadható, ami egyszerre jelent pluszforrást a fővárosnak és a kormánynak is. A Budapest-bérlet utód nélküli megszüntetésével rengeteg ember járt volna rosszul.

2023 utolsó napjaiban merült fel, hogy megszűnhet az egységes Budapest-bérlet, azaz külön bérletet vagy jegyet kellene váltani a főváros közigazgatási határán belül közlekedő, de állami fenntartású járatokra, azaz a MÁV és a Volán járataira, valamint a HÉV-vonalakra. Erről egy kiszivárgott minisztériumi dokumentumból értesült az ország, de a BKK nem sokkal később bejelentette: sikerült megállapodni, így mégsem szűnik meg a bérlettípus. Ezután viszont a MÁV is beszállt az üzengetésbe, és bejelentették: nem pont arról szól a megállapodás, amiről a BKK tájékoztatott, így március 1-jétől mégis megszűnik a Budapest-bérlet. Ezután érkezett Lázár János ajánlata január elején, a hónap végére pedig meg is állapodtak a felek.

Megvan a nagy bérletalku, de ki fizet a végén?

Meglepően gyorsan lezárta a kölcsönös bérletelfogadásról szóló tárgyalásokat Lázár János tárcája és a főpolgármester. Azért, hogy a fővárosiak ne pártoljanak át, ma bejelentették, csökkentik a Budapest-bérlet árát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás