Hirdetés
Reuter - Madrid

A spanyol kormány javaslatot tett arra, hogy az ország elektromos ágazatának 2005-2007 között érvényes széndioxid kibocsátási limitje 264 millió tonna legyen; a tervezet szigorúbb, mint a széntüzelésű erőműveket működtető elektromos vállalatok remélték.

A spanyol nemzeti kibocsátási terv ismertetésekor Cristina Narbona környezetvédelmi miniszter az üvegházhatást okozó gázokkal foglalkozó Kiotói Jegyzőkönyv ajánlásait “lefordító” EU-előírásokra hivatkozott. A javaslatot még Spanyolországban is megvitatják, mielőtt elküldenék Brüsszelbe.

A tervezet szerint Spanyolország a kibocsátott széndioxid mennyiségét 2005 és 2007 között 398,1 millió tonnában határozná meg, ami az 1990-es szintnél 0,4 százalékkal alacsonyabb. Spanyoloszág nem engedélyezte az elektromos szektornak, hogy kibocsátási jogait egyesítse. Az egyik legnagyobb spanyol energiaipari társaság, a barnaszenes erőműveket üzemeltető Endesa kérelmezte, hogy az ágazat egészére megszabott kibocsátási jogokból használhassanak fel a vállalatok annyit, amennyire szükségük van.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás