A rovat kizárólagos támogatója

Az eddig elhanyagolt 16 hektáros terület az UrbforDan interreg projekt keretében a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat Tájépítészeti osztályának Természetvédelmi csoportja közös munkája nyomán jött létre a II. kerületi Önkormányzat tulajdonosi és a Pilisi Parkerdő kezelői közreműködésével.

A nemzetközi projekt első fázisában faültetés történt a területen, most pedig elkészült a Nagyfejű csajkó tanösvény, az „erdei osztályterem”, egy madárles és egy játszótér. A fejlesztések továbbra is folytatódnak a Szép-völgyben. A természet helyreállítását célzó munkákat a FŐKERT végzi.

„Ha azt mondjuk, hogy város, és azt mondjuk, hogy erdő, akkor azt gondoljuk, hogy ez két különböző dolog, és hogy a kettő nem ér össze. Ez a projekt is mutatja, hogy ez nincs így” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. „Ez a projekt arról szól, hogy a város határán lévő területeket tegyük teljes értékűvé” – tette hozzá a főpolgármester.

„Mi azt szeretnénk, hogyha a városlakók visszakapnák minél nagyobb arányban azokat az erdőterületeket és azokat a zöldfelületeket, amiket eddig nem vagy nem olyan céllal használtak, amire ez való” – fogalmazott Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. „A mostani projekt keretében régi parkolók, víkendházak betonalapjai válnak újra a természet részévé, és élvezhetjük ezáltal még inkább a természet nyújtotta lehetőségeket” – tette hozzá a polgármester.

A projektről bővebben itt lehet olvasni >>> 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek