Hirdetés
greenfo/MTI

Komplex élőhely-rehabilitáció kezdődik Magyarország örökzöldekben leginkább bővelkedő arborétumában, a Heves megyei Erdőteleken.

Az arborétumot fenntartó gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektorhelyettese, Bíró Tibor elmondta, hogy a 132 millió forintos beruházás, amelynek megvalósítása során elsősorban a belvízelvezető és az öntözési infrastruktúra épül ki, az Új Széchenyi-terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretében valósul meg.

A rehabilitáció keretében végrehajtják a mesterséges tó és a meglévő csatornák rekonstrukcióját, a terület öntözőrendszerének kiépítését, felújítják a védőkerítést és madárodúkat helyeznek ki a fáskertben.

A kertet 1895-ben hozták létre az erdőtelki kastélyt övező parkban. A 6 hektárosra növekedett arborétumban mintegy 1200 faj 1800 egyede látható. A teljes védett terület 25,5 hektár, ebből 7,2 hektárt kezel a főiskola, a fennmaradó részt, amelyen égerláp található, a Bükki Nemzeti Park gondozza – mondta Antal Gábor, az arborétum vezetője.  A rehabilitáció a tervek szerint 2014 január végén fejeződik be.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás