Hirdetés

Hogyan működnek a napelemek? Miként alakul át a napsugárzás villamos energiává? Hogyan hasznosul a napfény a koncentrált napenergiát alkalmazó rendszerekben? Napenergia kisokos 5 percben.

Az Energiaklub rövid bemutató videója a napenergiát hasznosító technológiákról, mely a CLEAN-kWAT nemzetközi projektük keretében készült. Már nem a jövő, hanem a jelen.Az árak pedig robbanásszerűen csökkennek, szemben a környezetszennyező nem megújuló atomenergiával. 

Mikor robban a megújulós energiatermelés?

Mikor robban a megújulós energiatermelés?

Vajon lehet teljesen megújuló forrásokból fedezni a Föld energiaszükségletét? Egyes kutatók szerint ma már nem az a kérdés, hogy eljuthatunk ehhez a zöld célhoz, hanem, hogy mikor.

A tudomány és a politikai vezetők szinte kivétel nélkül egyetértenek a globális felmelegedés elleni harc fő irányában, vagyis hogy nagyjából nullára kéne levinni a szénkibocsátást – lehetőleg a század közepére. Nagyon kevesen vannak már, akik ezt vitatják, még ha ez a fosszilis energiahordozók alkonyát is jelenti. A hogyanról azonban még nincs egyetértés. A világ egyik legjobb tudományos hetilapja, a brit New Scientist nemrég az irányokat és a lehetőségeket foglalta össze. Kétségtelen, hogy a zöld energetika ugrásszerű fejlődésben van, a technológiai fejlődés következtében az árak szinte szabadesésbe kezdtek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás