A rovat kizárólagos támogatója
MTI - London

Spanyolország vonzza a legtöbb beruházást megújuló energiába az európai államok közül – állapította meg az Ernst and Young nemzetközi tanácsadó cég. Második helyen Nagy-Britannia vonzó az energetikai befektetőknek, elsősorban a szélerőművi beruházási lehetőségek miatt.

Az ilyen beruházások terén vezető helyen áll Európában és a legtöbbet is termeli a szél energiájából nyert villamos áramból.

Spanyolország a helyi napenergia és biomassza felhasználási lehetőségeinek köszönhetően előzi meg Nagy-Britanniát a megújuló energetikai befektetési lehetőségek terén. Vezető helyét részben annak is köszönheti, hogy árampiaca részben liberalizált, a megújuló energiába a beruházások jelentős támogatásokat élveznek, valamint a tervezési tevékenység “környezete” is kedvező, miközben magas célszámokat irányoztak elő a szélerőművi kapacitásokra.

Az ágazat fejlődését Európában nagyban hátráltatja, hogy a megújuló energiákba való beruházásokkal szemben általában nehézségeket támasztanak a hagyományos hitelezést és finanszírozói tevékenységet végző vállalkozások.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás