A rovat kizárólagos támogatója

Nem hungarikum, pedig akár az is lehetne az 5 év után kibővült tartalommal jelentkező Kárpát-medence fajait bemutató képgyűjtemény, mely a szakembereknek, laikusoknak, diákoknak, és a természetszeretőknek is hasznos információkkal szolgál.

Tisza Klub Dr.Hamar József szervezésében és szerkesztésével 2002-ben kezdte el a honlap előkészítését, amely először 2008-ban jelent meg: http://www.carpathianbasinspecies.eu címmel. A cél az volt, hogy a Kárpát-medence fajait mutassa be, hogy a digitális képekről felismerhető és/vagy meghatározható élőlény csoportok gyűjteménye oktatási, ismeretterjesztő és kutatási célokat is szolgáljon.

A fotók szabadon használhatók non-profit célra, azok megváltoztatása nélkül! A képadók skálája a természetjáró laikustól az egyetemi tanárokig terjed, de a szerkesztés után minden képet specialisták határozzák meg. Az évek során emelkedett a résztvevők – köztük a medencén kívüliek részvétele, a honlap egyre népszerűbb lett, Európában unikumnak tekinthető.

A bővítés 2013 tavaszán jelent meg megemelkedett élőlény csoportokkal (12 db). A közel 40 ezer kép 4700 taxont tartalmaz. (a taxon alatt itt a faj, alfaj, változat, forma összességét értik)

A honlap neve beszédes http://www.carpathianbasinspecies.eu , így hosszú, de a Greenfo-n kívül elérhető a www.tiszaklklub.hu és a www.termeszetvédelem.hu honlapján is.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás